Megvolt az első rangadó a szezonban. A legsimább meccs lett idén. A brutális Mané belépő után tíz emberre fogyatkozó vendégek nem nőttek fel a feladathoz.

manchester city liverpool premier league összefoglaló

A City játékosok viszont nem fékeztek, azt hiszem senki sem várt ilyen sima győzelmet.

 

Pep visszahozta a meccsere a három védős rendszert, jól tette. Kompany megsérült a belga válogatottnál — már rég volt lábikra sérülése (másfél éve..), ez újult ki —.

Így Stones és Otamendi mellé nem az igazi középhátvéd, Mangala, hanem a védelem jolly-jokerévé előlépő brazil került.

És Danilo igencsak megállta helyét, nem csak védő feladatát látta el, hanem hátulról 115 passzt adott és 108 ért célba (nem csak a mezőnyben a legtöbb, az egész pl fordulóban nem volt ennyi jó passza senkinek). Otamendivel többször váltották egymást Stones mellett (akire a legtöbb védőfeladat hárult és talán ő volt a legjobb a hátul játszók közül).

Előttük Fernandinho megint kulcsa volt a csapatnak, a felállásból adódóan a védekezésben volt több dolga, de zseniális passzaival az előre játékot is segíttette.

manchester city liverpool premier league összefoglaló


a 11tegen11 ábráján jól látszik, hogyan is nézett ki a csapat felállása

A két szárnyvédő a Walker-Mendy páros volt. Kyle hátrébb, Benjamin előrébb helyezkedett a vonal mellett. Egy-egy gólpasszt adtak, a védekezéssel nem kellett sokat törődniük.

Középen De Bruyne és Silva kezdett. KDB napja volt ez, rengeteg jó meglátása(labdája) volt, védelem mögé küldött passzai sok helyzettel kecsegtettek, három kulcspasszából kettőt gólra is váltottak a támadók.

David (ahogy kellett) jobbra és balra folyamatosan váltott ki, Kevin inkább a jobb szél felé húzódott.

A kétcsatáros játék parádésan működött, remekül érzi egymást az argentin-brazil duó. Sergio ettől a meccstől kezdve a legeredményesebb nem európai csatár. Naná.

manchester city liverpool premier league összefoglaló

Rengeteg mozgás, visszalépés, zavar, folyamatos helycsere. Hibátlanok a srácok. Legalább is ezen a meccsen nem volt nekik.

Nem sok minden derült ki a 'pool-ról. Az első félidőben egy hervatag Can lövés, majd Salah kapura gurítása (annyira kivett belőle mindent Otamendi lerázása, hogy elfogyott a szufla, mire a tizenhatoson belülre ért).

A 25. percben Agüero megszerezte a vezetést. Kevin remek labdájával jól lépett meg. Az edzésen jobban zavarják a bóják a gólszerzésben, mint a Liverpool védői. 1:0.

A gól után Salahnak volt egy nagyobb helyzete, de Edersont nem verte át.

A meccs meglepetése az volt, mikor a 34. percben Stones elé került a labda egy szöglet után, John a teljes vendégvédelemtől körülvéve lőtt kapura, Mignolet lábbal védte. Érdekes volt.

Jött ezután az, amit senki nem várt. Mindenki látta, mindenki hallott róla. Mané szétrúgta Ederson fejét. Hülye volt. Mehetett zuhanyozni. Edersont összevarrták. Hétfőn (sisakban) edzett. Kemény csávó.

Jött Bravo. Sok dolga nem volt, a második félidőben egyszer kellett kilépnie a kapujából. Megoldotta.

A két csapat xG mutatója a kiállításig:

manchester city liverpool premier league összefoglaló Nem sok 'pool sansz, na ez nem nőtt a végéig.

A csapat rákapcsolt, az emberhátrányban játszó vendégek elvesztették a fonalat. Jesus előbb lesről, a szünet előtt pedig szabályosan fejelt gólt. 2:0.

Nem értem Kloppot, teljesen behúzta a féket. A gólarány nem számít? Nem csinált semmit a Liverpool a második félidőben.

A második félidőben egy City lesgól volt az első motívum, majd az 53. percben egy Stones labdaszerzés, Fernandinho kiugratás, Sergio önzetlenség, újabb Jesus gól. 3:0. K.O. Tanítani kéne ezt a támadást.

A gól után pihenhetett egy kicsit Gabriel, jött Sané, majd Otamendi helyére Mangala. Ő is játszhatott egy ilyen sima meccsen 25 percet. Mikor, ha nem most?

manchester city liverpool premier league összefoglaló

Az 58. percben bejött Milner. Az idióta nyilatkozatai miatt nem fogadták szeretettel. Kár. Kár, hogy ilyen hülye vagy, James.

A 77. percben egy KDB, Sané, Mendy összjáték után Leroy kapta vissza a labdát, tökéletesen lőtte a rövidbe a labdát. 4:0.

Ezután a 'pool szurkolók hagyták, hogy egyedül bandukoljon a csapatuk.

A legvégén Sané egy tökéletes lövéssel tett pontot a kiütésre. 5:0. Edzőmeccs.

Holnap irány Rotterdam.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: