Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brooky már csak egy lépésre

Agüero a Palace ellen is betalált, így már csak egy gól választja el attól az argentin zsenit, hogy beállítsa Eric Brook 177 gólos klubrekordját. De ki is volt Eric Brook? Annak ellenére, hogy már cirka 78 éve a klub legeredményesebb játékosa, a nevével - Agüero révén - csak most kezdett el ismerkedni a szélesebb rajongótábor is.

retrócity eric brook agüero portré

0 Tovább

Mert egy Hitlerjugendből is lehet angol hős

A profi futball olyan, mint a háború. Aki túlságosan korrekt, az elveszett.

heinrich nst angol foci bert trautmann retrócity portré manchester city

Rinus Michels

0 Tovább

Amikor a kapus lett a csatár

manchester city david james retrócity portré

Ma egy érdekes történet kerül terítékre, a főszereplője David James, akit 'helyzetbe' hozott Stuart Pearce és támadóként kellett megállnia a helyét. Most erre a furcsa szituációra emlékezünk vissza.

0 Tovább

Végzetes május

manchester city angol foci retrócity qprSírtok mert nem jutott a csapat a kupadöntőbe? Durciztok mert nem jutott idén trófea? Toporzékoltok mert 0:0 lett a derbi?

Na, akkor tuti nem voltatok még a csapat szurkoló 1998-ban, ezekben a szép tavaszi napokon. A mostani időszak a paradicsom az akkorihoz képest.

1998. május 3. a Manchester City történelmének messze legfosabb napja volt. Tényleg.

Nem az volt fájdalmas, hogy nem játszhat FA kupa döntőt a csapat, hanem ami ekkor történt.

0 Tovább

Találkozás egy legendával

mike summerbee retrócity manchester city portré interjúAz NST - azaz a régi Nou San Trafford, majd NépSTadion - blog egyik oszlopát, Pötét több dologért is lehet irigyelni, ezek közül kettő ami húsba vágó egy Manchester City szurkoló számára, az egyik, hogy legalább két tucatnyi meccset izgulhatott végig a (mára már persze Etihad) City of Manchester stadionban (bazz, amikor én utoljára Manchesterben jártam még a Maine Road búcsúztatása volt terítéken...), és azért, mert személyesen is találkozhatott a City egy legendájával. Majdnem pontosan hét éve látott napvilágot ez a poszt a "régi NST"-n, most leporoljuk, és átadom Pötének a szót:

0 Tovább

Derbik a kupából

manchester city manchester united retrócity derbi fa kupa ligakupa community shield

Ma este újra derbi, de most a ligakupában.

Ennek apropóján a retrócity következő állomásán azokat városi derbiket vesszük sorra, amiket a kupában játszottak le. Előkaparunk néhány programfüzetet, jegyet és videót a múltból.

0 Tovább

The Good, the Mad and the Ugly

andy morrison angol foci manchester city portré retrócityEz a címe Andy Morrison 2011-ben megjelent önéletrajzi könyvének, aki ma lett 46 éves.

Ha kicsit jobban elmélyülünk az ő történetében, akkor rájövünk, hogy a fenti címben található három jelző tökéletesen jellemzi Andy labdarúgó pályafutását a pályán és azon kívül is egyaránt. Balhék terén Balotelli a nyomába sem érhet, a pályán viszont a hadvezérek hadvezére volt. Nemrég egy szavazáson a drukkerek minden idők harmadik legjobb City-csapatkapitányának választották meg a skótot, akit két súlyos betegség sem tudott ledönteni a lábáról.

0 Tovább

Rodney Marsh, a fenegyerek

rodney marsh retrócity portré manchester city angol foci tevezA mai retrócity-ben Rodney William Marsh történetét elevenítjük fel, akit a generációjának egyik legnagyobb tehetségének tartották a 60-as és 70-es években.

Marsh élettörténete 2012-ben került újra reflektorfénybe, akkor párhuzamba állították az akkori csapat tékozló fiújával, Carlos Tévez-zel. Ma mi is felelevenítjük a történetét.

0 Tovább

Mike Doyle élete

mike doyle manchester city angol foci portré retrócity

Már öt éve, hogy a manchesteri Ashton Under Lyne-i Tamesside kórházban elhunyt, a Manchester City egy kultikus korszakának, legendás játékosa...

A játékos, akinek mindig kék vér futott az ereiben. Isten nyugosztaljon, Michael "Mike" Doyle!

0 Tovább

A klub címerei

manchester city címer háttér noel gallagher retrócity2016, a megújulás éve a csapatnál, mi sem fejezhetné ezt ki jobban, mint hogy címert is cserél a klub idén nyáron.

Ennek apropóján végigvesszük milyen címerek díszelegtek játékosaink szíve felett az elmúlt 136 év során.

0 Tovább

A '99-es Wembley Dráma

manchester city angol foci wembley gillingham retrócity paul dickovTizenhét évvel ezelőtt játszotta a csapat az egyik legfontosabb meccsét, ever a Wembley-ben.

Bizony volt olyan időszak a Manchester City történelmében, mikor nem az FA Kupa vagy a Community Shield volt a tét az angol futball szentélyében. 1998-ban klub elérte története mélypontját, kiesett a harmadosztályba. Tette mindezt Premier League alapítótagként és KEK-győztesként. Az 1998-1999-es szezont tehát a Football League Second Divisionben kezdte meg.

0 Tovább

Az angol Hampden

maine road retrócity premier league stadion manchester city93 esztendeje, hogy a klub elköltözött a Hyde Roadról, és ma van 13 esztendeje annak, hogy a manchesteri kékek elhagyták a brit foci egyik legtradicionálisabb stadionját, a Maine Roadot. Egy poszt formájában most megemlékezzünk az "Észak Wembley-jéről".

0 Tovább
«
123

Átigazolások

Beharangozó

Háttér

Hírek

Meztörténet

Összefoglaló

Portré

Retrócity

Vélemény

Videó

Visszatekintés

Címkefelhő:

manchester city (195),összefoglaló (110),premier league (93),háttér (29),bajnokok ligája (28),portré (27),angol foci (26),retrócity (26),fa kupa (20),átigazolás (18),manchester united (18),derbi (16),videó (13),arsenal (11),ligakupa (10),villámposzt (9),visszatekintés (8),beharangozó (8),wembley (8),chelsea (8),tottenham (7),guardiola (7),west ham (7),mez (7),előszezon (6),community shield (6),liverpool (6),sunderland (6),noel gallagher (6),kupadöntő (6),west brom (6),leicester city (6),pellegrini (5),clean sweep around (5),everton (5),interjú (5),agüero (5),crystal palace (5),meztörténet (5),newcastle (5),swansea (4),southampton (4),liam gallagher (4),burnley (4),huddersfield (4),stoke city (4),vélemény (4),aston villa (4),bournemouth (4),balotelli (3),monaco (3),napoli (3),mancini (3),malcolm allison (3),watford (3),norwich (3),barcelona (3),mike summerbee (3),felkészülés (3),hírek (3),bayern münchen (3),bajnokcsapat (3),nike (2),hull city (2),statisztika (2),borussia mönchengladbach (2),steaua (2),zabaleta (2),wolverhampton (2),tevez (2),celtic (2),notts county (2),visszatekintő (2),bert trautmann (2),stoke (2),dinamo kijev (2),qpr (2),andy morrison (2),middlesbrough (2),sterling (2),psg (2),real madrid (2),maine road (2),stadion (2),carrington (1),gündogan (1),oasis (1),reading (1),ffp (1),financial fair play (1),edzőközpont (1),dopping (1),nolito (1),kolo touré (1),cszka moszkva (1),parma (1),offtopik (1),takitika (1),demichelis (1),dzeko (1),david james (1),santa cruz (1),bridge (1),sorsolás (1),yaya touré (1),brighton (1),etihad stadion (1),farewell (1),zabaleta (1),sahtar doneck (1),girona (1),walker (1),danilo (1),feyenoord (1),ederson (1),stones (1),richards (1),foden (1),ligakupa (1),delph (1),arsenal (1),dortmund (1),zincsenko (1),mooy (1),retrócity (1),bernardo silva (1),gól (1),eric brook (1),fulham (1),mendy (1),middlesborough (1),statisztika (1),otamendi (1),portsmouth (1),birmingham (1),leeds (1),bolton (1),west gorton (1), szent márk templom (1),scuttling (1),wigan (1),blue moon (1),neil young (1),barry (1),de jong (1),joe mercer (1),francis lee (1),villarreal (1),colin bell (1),gorton afc (1),ardwick afc (1),paul dickov (1),mike doyle (1),hart (1),gillingham (1),kinkladze (1),marc-vivien foé (1),kansas (1),etihad (1),umbro (1),gary james (1),manszúr sejk (1),les mcdowall (1),ken barnes (1),denis law (1),don revie (1),rodney marsh (1),banán (1),pozo (1),faupala (1),mihail kavelashvili (1),robinho (1),benjani (1),shaun wright-phillips (1),shay given (1),hargreaves (1),soriano (1),davies (1),andy hinchcliffe (1),patrick roberts (1),wilcox (1),marwood (1),begiristain (1),borrell (1),trevor francis (1),ali benarbia (1),angelino (1),angus gunn (1),utánpótlás (1),manu garcia (1),bony (1),imre varadi (1),shaun goater (1),brandon baker (1),cameron humphreys (1),paulo wanchope (1),nasri (1),nst (1),heinrich (1),porto (1),európa liga (1),címer (1)

Ha támogatnál minket: