real madrid manchester city összefoglalóÜnnep volt kedden az Etihadban. Nem sikerült nyerni, de ez a két meccs baromi nagy ajándék a csapatnak és nekünk is, akármi is lesz a jövő héten Madridban.

A fikázók bevehetik, a meccs olyan lett amilyen, de ez egy ünnepnap volt, holmi 0:0 nem ronthatta el. Sokan nem értik hogyan is működnek a City szurkolók, sima glory hunternek gondolják őket, de elég volt végignézni a lelátón és mosolyogva hallgatni ahogy élteti az 50.000+ néző nagy része Pellegrinit az utolsó percekben. Nem is kell nekik megérteni, ezt sem.

 

real madrid manchester city összefoglaló

az ún. Emptyhad

Leszarom ki mit mond, (btw. a Chelsea fanok is leszarták 2012-ben mi is volt a Barca ellen, majd a Bayern elleni döntőben, bár itt tartanánk már mi is), hál' istennek két színvonalas csatornán lehetett nézni/hallgatni az életeben nem sok mindent (maximum jogerős bírósági ítéletet) el nem ért 'szakértőt', ahogy ekézi az általuk csak érintőlegesen ismert City-t, vagy Pellegrinit.

A meccset is szintén szimultán lehetett követni, vagy a tojáslabdára élvezőre okosságait, vagy a Jr.-t lehetett hallgatni, aki az utóbbi évtizedben a bíróságon legalább annyi időt töltött, mint amennyit kommentátorállásban okoskodott, látszik is ez a teljesítményén. Remélem minél többen megkíméltétek magatokat tőlük.

real madrid manchester city összefoglaló

a kezdőcsapat

Ronaldo nem kezdett, ez jelentősen meghatározta a meccset. CR nem a Real, de akkor is, Ronaldo nélkül a Real nem ugyanaz, de baromi nehéz lett ez így is. Nem tartoztam azok közé, akik a hurrá-optimista, most vagy soha hangulatba kerültem a hiánya miatt, a hiány a meccs nézése közben alakult ki. Persze ekkor sem Ronaldot hiányoltam.

Ilyen gyenge nem lesz a Real még egyszer, felépül Ronaldo vagy sem, ez tény. Náluk CR, nálunk Yaya a volt a hiánycikk. Oké, nem lett volna gyorsabb a középső harmadunk ha játszik Touré (megkockáztatom: ennél lassabb sem tudott volna lenni), de náluk középen a Kroos, Casemiro, Modric elől pedig (főleg) Bale így is határozottan jobban működött, mint a mi középpályánk és az egy szem Agüeronk, ez a fájó igazság.

Kevés volt a jó labda előre (alig négyszáz jó passza volt a csapatnak a vendégeknek vagy százzal több sikeredett, legalább a támadó harmadban volt hajszálra ugyanannyi, 139), a legtöbb passzkapcsolat a védőnégyes között volt (131 a 399-ből...), nagyjából 60 passz érkezett még hátulról a támadóknak és úgy 40 a brazil szűrő kettős felé, szóval amikor a nálunk volt a labda, akkor is a védők ügyködtek vele, azt láttuk hogyan. Kevés volt ez így elől.

Yaya jobban mozgatta volna de Bruynet és Kunt, ide a bökőt.

real madrid manchester city összefoglaló

tipikus jelenet

Amíg a védők hátul jól elvoltak az előrejáték semmit sem ért. A hosszú passzok nem jöttek be, senkinek sem, 31 kísérletből 11 jutott el a címzetthez, ebből négy oldalirányú volt és egy érkezett meg a tizenhatoson belülre, a jobb oldali vonalhoz...

Az első félidő eleje még nem is nézett ki nagyon rosszul, de Silva kiválása után eltört valami. Jobban örültem volna ha Sterling van olyan formában, hogy ő állhasson be, ne pedig Kelechi.

real madrid manchester city összefoglaló

és taps!

Noel is aggódva figyelte a cserét (a magyar kommentátorok tudták ki van a képernyőn?), jó volt újra látni, hiszen két hete még 'együtt' izgultam vele a PSG elleni visszavágót. Talán Ronaldonak is szerencséje volt, kapott a Chieftől autogramot, hiszen anno kijelentette: az oasis jobb banda, mint a Beatles volt (Rooeney a jelek szerint megmutatta neki a lemezgyűjtijét).

Szóval jött  Iheanacho. A fiatal csatár most nem tudott villogni, persze a Madrid nem a Stoke, de más is volt a szerepe. Pellegrini nagyon a bal oldalra koncentrált, nem kicsit volt balos a gárda (nem úgy). A de Bruyne-Silva-Agüero hármas a balszélen tobzódott így nem véletlen, hogy Clichy volt a csapat egyik legjobbja, egy masszív falon kellett áthámoznia magát a Real játékosoknak, mire szembetalálkoztak vele.

A jobb szélen így Navas szinte teljesen egyedül szerencsétlenkedett próbált szerencsét. Láttuk hogy.

Silva lecserélése után a meccs hátralevő részében átvették az irányítást a vendégek, minden téren, többet volt náluk a labda, de szerencsére ők is impotensek voltak, de ha nincs Hart, akkor még így is ők kerülnek előnybe.

Benzema nem játszott valami fényesen, a jelek szerint korai volt játszatni sérülése után, a helyére beállt Jesé jobb volt, mint a francia.

real madrid manchester city összefoglaló

csak a szokásos Joey

Pellegrini nem kockáztatott, nem véletlenül. Az okos szakértők mindig az orrunk alá dörgölték, hogy mindig gólt kap a csapat hazai pályán: tessék, itt a harmadik meccs zsinórban amikor az ellenfelek nem rúgtak gólt az Etihadban.

Szóval, Pelle óvatos volt (persze Zidane sem akart még egy Wolfsburgot), a Sagna-Clichy kettős kezdett a széleken hátul, a Zabaleta-Kolarov párostól megszokhattuk, hogy elől kolbászol, a két franciának erre sansza sem volt, oda voltak szögelve a saját térfelükre, semmilyen támogatást nem adtak a támadóknak, nem csoda, hogy Agüeroék úgy kóvályogtak elől, mint a köldökzsinórt vesztett űrhajósok.

real madrid manchester city összefoglaló

lődd ki a kopaszt!

Piszok nagy kár, hogy Navasnak (mármint az ő Navasuknak) csak az utolsó utáni percben kellett csak tornáznia. Naná, hogy pontrúgás után. Egy szó mint száz: Madridban egy kicsit gyorsabb játék kell, a stárjainknak mutatni kéne valamit a valós tudásukból, na meg több jó passz, sokkal több jó passz kell, hogy legyen esély a döntőre.

A pozitívum: 0:0 semmivel sem rosszabb, mint egy 2:1-es (a 3:2-ről ne is beszéljünk) győzelem, így is, úgy is gólt kell lőni a Bernabéuban (mert ők be fognak találni, az ziher) ha el akarjuk érni Milánót. Hogy mi lesz akkor, ki a franc tudja?! Álmodozni lehet, de Bruyneben, Agüeroban benne van egy jó meccs esélye, bármikor.

A meccs jegyzőkönyve itt, az összefoglaló pedig ezen a szent helyen található.

real madrid manchester city összefoglaló

Addig viszont van még itt egy kiruccanás Southamptonba, vasárnap. Nem hiányzik. A Soton nyolcadik, az Európa Ligás helyezésekért ők állnak a legrosszabb pozícióban, de nem fogják feladni.

Az utolsó hat meccsen annyi pontot kasszíroztak, mint mi (csak Leicester verte őket 1:0-ra), Koeman összerakta őket. Nálunk Yaya és Silva nem lesz, Nasri már a keretben, de kérdés milyen állapotban van, így valószínűleg Sterlingnek kezdenie kell. Agüerora is ráférne a pihenés, nem lenne meglepő ha elől Bony és Iheanacho kezdene. Középen Fernandinho helyett Delph, hátul Vinny helyén Mangala, a széleken Sagna és Clichy helyett pedig a Zabaleta-Kolarov kettős. Juj. 

Jó kis hét jön megint, vasárnap olyan eredmény kell, hogy legyen sansz egy hétre rá megszerezni a bronzot az Arsenal elől, közte meg ugye a madridi trip. Áááá, kemény lesz a végjáték. Kiderül mire is vagyunk elegek. CTID!

real madrid manchester city összefoglaló