manchester city premier league villámposzt angol foci vélemény

Tökéletesen összefoglalta Hart ezt a meccset ezzel a mondattal. Eleve félve vártuk a mérkőzést, hiszen egyrészt idegenben csak szökőévente nyerünk, másrészt pedig ahhoz a WHU-hoz mentünk, aki már több nagycsapatot megviccelt, köztük minket is otthon az Etihadban ugye még az ősszel. Néhány mondat távirati stílusban az újabb facepalm performanszról.

 
  • Sokadjára tudatosította velünk  Pellegrini, hogy miért remegett meg benne a vezetőség bizalma. 2. éve nem tud egy megbízható védelmet összerakni, egyszerűen kabaré, amit ma is a két bekapott gól előtt produkált a védelem. Jött az egyik legígéretesebb francia védő, felsült. Jött nyáron a tavalyi szezon legjobb La Liga -védője és újfent úgy néz ki a védelem, mintha azt Benny Hill állítaná össze minden idegenbeli meccsre. Pellegrini abba bukott bele, hogy képtelen volt megtalálni a védők és a támadók közti egyensúlyt.
  • Formahanyatlások. Elég látványos ez főleg Silvánál, aki a sérülése óta mintha hullámvasúton utazna. Az egyik leggyatrábban passzoló játékosok egyike volt, szinte szenvedett végig a pályán. Szerencsére Agüero klasszisa egyelőre elbírja ezeket a hullámvölgyeket, de a bajnoki címhez mindenképpen kell az a zseni, akit mindannyian imádunk. Továbbá hallkan jegyzem meg, hogy én még mindig nem vagyok biztos abban, hogy Silvát és De Bruynét érdemes egyszerre a pályán tartani, mert a kémia még mindig nem érezhető kettejük közt.
  • Yaya Touré. Nagyon érik a leselejtezése. Lassú, lomha, sosem volt egy robbanékony játékos, de mára már a tempó is eltűnt a játékából. Egyre sűrűbben fordul elő, hogy csak hátrány, ha a pályán van, mert Silva pontatlan játéka miatt a támadásokat - az átlövéseket leszámítva talán - nem tudja hatékonyan segíteni, védekezesében pedig állandó jelleggel csak késve érkezik meg bárhova is, ha éppen vissza tudott zárni... A WHU ellen is 80 percig csak lézengett, szinte értékelhetőt nem is tudott feltenni a pályára.
  • Október óta képtelenek vagyunk két egymást követő bajnoki meccset megnyerni. Ez valószínűleg majdnem akkora rejtély, mint az elmúlt évek BL-fricskái. Hovatovább nagy valószínűséggel ez lesz a vesztünk is idén, igen csekély az esély arra, hogy egy január végén már 5 zakóval rendelkező csapat és az idegenbeli meccsenként átlagban szerzett 1 pontokkal oda lehet érni az 1. helyre a végén... Bár láttunk már csodát azt hiszem, lásd a 2012-es szezonhajrá...