manchester city sterling manchester united derbi videó hírek háttér mezOlyan kevés ilyen hét van, hogy se bajnoki, se kupameccs, se nemzetközi találkozó, se semmi.

Nagy kínunkban összedobtunk pár kis színes hírt, képet, videót. Plusz a végére egy visszaemlékezés egy remek meccs évfordulójának ürügyén.

 

A nap legfontosabb posztja itt van. Ha elolvastátok, térjetek vissza ide. ... Megvolt? Szuper! Akkor kezdjünk.

Elsőnek egy videó: 

Oké, hogy edzés, meg kispálya, de az ember eljátszik mindig a gondolattal: milyen lenne egy ilyen dugó meccsen?!

Hétfőn megejtették a ligakupadöntőre a a promófotózást, így fest a mez a Capital One Cup felirattal. 

manchester city sterling manchester united derbi videó hírek háttér mez

És így fest majd a Capital One logóval a srácokon:

manchester city sterling manchester united derbi videó hírek háttér mez

Ha már mez, a New York City bemutatta ma az új idegenbeli mezét. Olyan furcsa, furcsán nem rossz. Vagy?

manchester city sterling manchester united derbi videó hírek háttér mez

Ha már másik csapat és volt játékosunk, átkötök Adam Johnsonra. Én nagyon bírtam AJ-t, de ez... A bíróságon elismerte, hogy viszonya volt egy 16 évnél fiatalabb kislánnyal, egy másikat pedig megpróbált felszedni. Ó, apám, így elbaszni egy karriert, pedig a hétvégén a pudlinak is betalált. De már sajna nem ezekre fogunk csak emlékezni. 

Ha visszatekintünk a csapat háza tájára, a jó hír: Kompany már rendesen edz. Kérdéses, hogy Vinny mennyire lesz alkalmas, hogy kezdő legyen a Spurs ellen. Mangala egy lépéssel hátrébb van, Kijevbe talán elutazhat. Bony is kb. itt tart, visszatért Portugáliából (a rehabilitációja maradéktalanul sikerült). Navas és Silva talán (talán...) a kupadöntőre visszatérhet, Nasrira és de Bruynére még vagy két hónapot kell várni. 

manchester city sterling manchester united derbi videó hírek háttér mez

A hétvége jóhíre, hogy az EDS szétkapta a 'poolt az Anfielden, úgy, hogy ha nem Bogdán áll a kapujukban hanem Mignolet, nem állnak meg háromnál.

Egy érdekesség: Raheem Sterling lett a harmadik a Squawka által kiírt Best U-23 listán (az első az a Pogba lett, akire állítólag Pep a leginkább áhítozik). A honlap objektív szempontok alapján listázott. Gratulálunk!

Tudjuk mire képes Raheem, azt viszont nem, hogy mire is viszi. Remélem Guardiola kihozza belőle a maximumot. 

manchester city sterling manchester united derbi videó hírek háttér mez

2008. február 10. Azaz pont tíz éve manchesteri derbi az Old Traffordon. 75.970 néző, a játékvezető Howard Webb.

A MU így állt fel: Van der Sar, Brown, Vidic, Ferdinand, O'Shea (Carrick 73.) - Nani (Park 64.), Scholes, Anderson (Hargreaves 73.), Giggs - C. Ronaldo, Tévez.

Picit sem volt gyenge SAF csapata. Sven-Göran Eriksson ezt a csapatot küldte pályára: Hart - Onuoha, Richards, Dunne, Ball - Ireland, Hamann (Szun-Dzsihaj 84.), Gelson, Petrov - Vassell (Garrido 87.), Benjani (Caicedo 75.).

Előre mindenki odaadta a hazaiaknak a három pontot, de a müncheni légikatasztrófa 50. évfordulója jegyében zajlott meccs (a Busby Bébik, Frank Swift és a többi áldozat emlékére a United korhű mezben, a City a Le Coq Sportif által erre a meccsre készített szerelésben játszott. Itt megnézhetitek).

De a meccs nem úgy alakult, ahogy a hazaiak szerették volna. Vassell és Benjani (első meccse volt a csapatban!) góljával a 92. percig simán vezetett a City, Carrick csak ekkor tudott szépíteni. 

Hihetetlenül boldog voltam. Ez volt 1974 óta az első gyözelme a Citynek az Old Traffordon. A fent linkelt posztban láthattátok Denis Law gólját is, de ez már megvolt, ugye?!