manchester city norwich balotelli összefoglalóA sok nehéz idegenbeli meccs után végre egy sima hazai, ahogy vártuk!

Könnyű is lett az egyik legélképesztőbb góllal, amit valaha láttunk!

A közönség maximálisan kiszolgálva, öt gól, öt milyen gól! Remek csapatjáték, amikor csak egy bekapott gól miatt lehet bosszankodni. Mi kell még?!

 

A mostani Manchester City olyan mint az oasis volt 2000-ben. Átalakulóban a gárda, a manchesteri tagok helyett tapasztalt, profi emberek a brancsban. Új úton a csaapat, ami csak néhány régi fanatikusnak nem tetszik. Van néhány vita amikor a volt csapatkapitány (zenekarvezető) nem akar pályára (színpadra) lépni, de ezeken túllép mindenki, és egy igencsak sikeres korszak veszi kezdetét!

Ha tényleg olyan a City ma, mint az oasis volt 2000-ben, akkor kisebb botrányok, de nagyobb mértékben zajos sikerek, csordultig telt stadionok, szakmai és közönségsikerek, na meg egy feledhetetlen évtized vár a csapatra!

A meccs kezdetén Agüero játszott jobbszélsőt, Silva középen, Nasri a baloldalon szerepelt, de David és Kun rengeteget cserélgette egymást, ezzel is zavart okozva a kanáriknak.

A meccsen elején rögtön jelezte Džeko ki az úr a háznál, a második percben alig ment félre a lövése.

A tizedik percben majdnem ajándékoztunk egy gólt a Norwichnak. Kompany és Kolo a félpályánál gyakorlatilag egymást zavarta, Morison köszönte szépen, és meglépett a labdával.  A csatár egyedül tört kapura, de a kivetődő Hart elütötte előle a zsugát.

A tizenhatodik percben volt a legnagyobb City egy helyzet. Egy villámgyors Nasri-Silva-Nasri labdajáratás után a francia középre adott, de Agüero kihagyta a nagy helyzetet.

Sokáig csak birkóztak a csapatok, majd a harminckettedik percben Nasri indította Richardsot, Agüeronak adta a labdát, és Kun úgy lőtt gólt egy cselsorozat végén a lábak között, hogy nyolc Norwich játékos volt az ötösön belül, vagy közvetlenül körülötte. 1:0!

manchester city norwich balotelli összefoglaló

A második félidő Norwich helyzettel indult. Benett mehetett egyedül kapura, de megijedt a kifutó Harttól, és céltalanul ívelt át a túloldalra, ahol nem volt egy kanári sem.

Az ötvenegyedik perceben egy előrevágott labdát Kolo lefülelt. Az idősebbik Touré indította Howard Webbet, Webb kiadta Silvának, David indította Džekot, akit felvágtak huszonnyolc méterre a kaputól. A szabadrúgást Nasri ráívelte, és gól lett! 2:0! Senki sem ért bele, Marc Tierney csak szemmel kísérte az akciót mint S. László két éve Zalaegrszegen, és máris sima a meccs!

Innen már csak a győzelem aránya volt kérdéses, az ötvenhetedik percben például Silva lőtt rá, Ruddy lábbal védett, majd Agüero ismétlését is hárította.

A hatvanadik percben Paul Lambert kettőt cserélt, de nem volt sok haszna, pár percre rá egy szöglet után Silva passzolt Yaya Tourénak, aki szépen a hálóba tekert. 3:0! Azt hozzá kell tenni a vendégvédők kínosan nem csináltak semmit, hatékonyságuk kezdett hasonlítani (nem csak a mezük színe miatt) a két és fél évvel ezelőtti siófoki védelemre...

manchester city norwich balotelli összefoglaló

A gól után cserélt Mancini, előbb Nasri helyett jött Johnson, majd Agüerot váltotta Balotelli.

A hetvenötödik percben volt egy szép City támadás, Džeko emelte át szépen a labdát Ruddy felett (az még szebb volt ahogy a kapus és védője összefutott), de sajna nem lett gól.

A nyolcvanegyedik percben a City védelmén volt a sor, hogy bénázzanak egyet, egy beívelés után Morison álldogált egyedül az ötösön, persze, hogy gólt fejelt... 3:1. Kár érte.

Manciniből előjöttek a régi reflexek, a bekapott gól után, Edin helyén de Jong folytatta.

A gól után a Norwich szurkerek gúnyosan poznanozni kezdtek, de a szemtelenségért kaptak a pofájukra, de még milyet! A nyolcvannyolcadik percben Yaya szöktette Johnsont, Adam az ötös sarkánál Balotelli elé tálalt, Ruddy védte a lövést, a labda felpördült, és pár centivel a gólvonal előtt ért volna földet, de Mario egyszerűen bevállalta a halóba! Én még ilyet nem láttam! 4:1! Mario idén a jobb lába, a feje, a bal lába, és térde után a vállával is gólt szerzett. Zseni!

manchester city norwich balotelli összefoglaló

Ezzel még nem volt vége, két percre rá Silva és Kompany rontott rá Hoolahanra a saját térfelén, a csapatkapitány elvitte a labdát, átlőtte a labdát Adam Johnsonnak aki gólt lőtt. 5:1!

A mezőny legjobbjának Barryt választották, de elképesztő volt Yaya Touré teljesítménye, aki gólja mellett 124 passzt adott társainak a meccsen. A három törpe a középpályán meg egyre jobban érzi egymást, Silva tényleg nagy varázsló, eddig a szezonban 41 alkalommal alakított ki gólhelyzetet a társai számára. Jó volt megint egy nagy gólarányú győzelmet látni!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: