manchester city norwich premier league összefoglalóEgy igazán remek gálameccset varázsoltak nekünk szombat késő délutánra a srácok, miután szinte minden megerőltetés nélkül egy laza 7-0-val zavartuk haza csóri kanárikat az Etihadból. A PL-érában először szereztünk ennyi gólt egy meccsen, sőt utoljára is 1968-ban szórtuk meg az ellenfél hálóját ennyi góllal. Otthon tehát továbbra is szanaszét szedünk bárkit: 5 meccs, 5 győzelem, 20-2-es gólarány. Bárcsak idegenben menne fele ilyen jól...

 

A mérkőzés előtt a legfőbb kérdés természetesen az volt, hogy Pellegrini - immár a PL-ben is - valóban a román óriásnak szavaz-e bizalmat Hart sokadik bakija után. Nos, a mester ugyan egyértelműen nem válaszolta meg ezt a kérdést pénteken az újságírók előtt, ám a különböző lapok már kész tényként közölték azt, hogy Joey a padon fog ücsörögni szombaton.  Ez egy órával a kezdősípszó előtt vált hivatalosan is biztossá.

manchester city norwich premier league összefoglaló

Zsinórban 123 bajnoki után a padon.

A szerdai kínszenvedés után Pantilimont leszámítva egy teljesen másik (talán a legerősebb) kezdőcsapatot állított ki Pellegrini. A minőségbeli különbség meg is látszott a két csapat között. A játék minden elemében jócskán felülmúltuk a kanárikat, akiknek méltó módon tudtunk visszavágni a tavaszi 2-3-ért.

A meccset 25 perc után már formalitássá tettük. Egy öngól, Silva valamint Nasztaszics találata után már egy nagyon kényelmes 3-0 volt eredményjelzőn. Ehhez jött még Negredo gólja a félidő végén, így a szünetre már egy 4-0-val és egy impresszív 70-30%-os labdabirtoklás után vonulhattunk. A hozzáállással és a motivációval tehát nem volt probléma. Örök rejtély marad, hogy idegenben mi a fenéért nem lehet hasonló attitűddel felmenni a pályára.

manchester city norwich premier league összefoglaló

Merlin, aki nélkül elképzelhetetlen egy City-támadás.

A 60. percben jött a már-már menetrendszerű Yaya-szabadrúgásbomba a 16-os környékéről, 10 perccel később pedig megszerezte 8. gólját is (ezzel holtversenyben vezeti a góllövőtáblázatot) a bajnokságban a kiváló formában lévő Agüero, aki egy David Silva beadást bombázott be Ruddy kapujába. Meg kell említenünk, hogy a gólja mellett összehozott 2 gólpasszt is, amivel így egyértelműen a meccs embere lett.

A 7. és egyben utolsó gólt a félidőben becserélt Džeko hozta össze egy szép befordulás követően, a szintén csereként beálló Navas passza után a 86. percben.

manchester city norwich premier league összefoglaló

Carrick, who??

Újfent egy történelmi eredmény a klub életében, egy olyan meccs után ahol mindenki kellően odatette magát, (szerencsére) mindössze Pantilimon nem tudta érdemben bizonyítani, hogy érdemes volt berakni a kapuba. Bár halkan jegyzem meg, hogy Demichelis majdnem annyi labdát adott el saját térfélen, mint a Nike egész nyáron, de szerencsére ennek nem lettek következményei. A Bl-ben minden esetre ez biztos nem fog beleférni...

Néhány sor erejéig még érdemes kitérni David Silvára, akinek szintén elég jól megy a szekere mostanság. A tegnapi 7 gólból ötből tevékenyen kivette a szerepét, akárcsak szerdán, ahol szintén mind a két gól előtt fontos passzokkal segítette győzelemre a csapatot. Nélküle nagy valószínűséggel büntetők döntötték volna el azt a találkozót... Richards is épp a napokban magasztalta az egekig a kis spanyol varázslót, akit egyébként Mark Noble, a West Ham United játékosa is a széthypolt Mesut Özil elé helyez.

Folytatás kedden otthon az oroszok, majd szombaton a Sunderland ellen. Idegenben. Ott, ahol több mint 5 éve nem nyertünk. Izgi lesz.manchester city norwich premier league összefoglaló