chelsea manchester city összefoglaló premier leagueAmi az Emiratesben elég a pontszerzésre, az a Stanford Bridge-en nem.

Asszem ennyi a tanulsága a szerdai meccsnek. A csapat jelentős hullámvölgyben, Pep karrierje negatív rekordjait döntögeti meg szép sorjában, de ettől eltekintve, köszönjük jól vagyunk.

Nagy csoda nem történt a Chelsea ellen, a szezon már úgy is olyan, amilyen. Ki kéne még facsarni a maximumot belőle.

 

Abban hasonlított az őszi manchesteri bajnoki meg ez, hogy megint sikerült kikapni a Chelseatől. Na, nem csak ebben. A legfontosabb hasonlóság az volt, hogy Guardiola jól felkészült, elméletben. A csapata viszont megint képtelen volt végrehajtani azt, amit kifundált. A védelem ismét odaajándékozta a meccset az ellenfélnek. Jó, hogy ez már az utolsó harmada a bajnokságnak, mert lassan áthidalhatatlan lenne a védő és a támadósor közti különbség.

Lehet jönni, hogy ikszes meccs volt. Nem, nem volt az. A Chelsea ennyivel jobb csapat. Conte összepakolta, amit össze kellett. BL nélküli szezonban volt elég idő felépíteni a három védős szisztémát, működik is baromira. David Luiz visszacsábítása telitalálat volt, Kanté kb. a legjobb vkp a föld kerekén, Hazard Mourinho távozása után is szép lassan nyerte vissza a formáját, most csúcson pörög, Diego Costa pedig gyilok. A többiek közül is mindig van aki lök egyet a szekéren (Ivanovics és Oscar nem illett a rendszerbe, el is lettek passzolva).

Conte jó munkát végzett, remélem egy év múlva a City is ott fog tartani, ahol most a Chelsea.

chelsea manchester city összefoglaló premier league

A taktika pontos volt, mindkét csapat felkészült a másikból, de a Chelseanek jött össze az, amit a mágnestáblán megálmodtak. 

Mindkét góljuk komoly hiba után született. Az nem vigasztal, hogy Courtois is elbaszta...

Hamar megszerezték a vezetést, utána játszhatták a játékukat, átadták a terepet (61-39 a labdabirtoklás, ide és úgy kétszázhússzal több sikeres passz), részben önként, részben rájuk lett kényszerítve.

Az élet (és Ferna...) úgy hozta, hogy meglett nekik a félidő vége előtt az előny, Conte lépett is, jól.

A szünetben érkezett Matics, Azpilicueta a védelembe lett visszavezényelve, Pedro pedig jobb oldali szélső védővé változott, így máris ők uralták a középpályát, a második félidőben alig tudtunk épkézláb támadást vezetni.

chelsea manchester city összefoglaló premier league

A mi felállásunk most már a kezdettől a 4-2-3-1 volt, de meglepetések is vártak ránk, gazdagon.

Willy a kapuban. Hááát. Az elsőnél nem is tudom mit hitt, megpattan Vinny-n (vagy Fabianon)? Ez is eljött, az első bajnoki vereség vele a kapuban. A büntetőnél kurvára sajnáltam, hogy nem tudta máshová ütni a labdát. Pech.

A két szélső védő maradt a hétvégéről, a Navas-Clichy kettős. Navas most nem tudott jó lenni, Clichy most sem volt valami jó. Feltolva játszottak, Pep úgy okoskodhatott, hogy Kolarov és Zabaleta nem elég gyors (PabZab meg fitt sem) a Chelsea szélsői ellen. Hát jah, végül is sokat nem vettek el a nagy közösből, de igazán hozzá sem adtak.

Navas nem tudott pontos labdát a Chelsea tizenhatosán belülre továbbítani, Clichy sem sokat. Ez baj.

A nagyon nagy meglepi a kapitány visszatérése volt. Kompany vezethette ki újra a csapatot. Oh, my...

chelsea manchester city összefoglaló premier league

Örültem nagyon, de az ember fejében ott motoszkál, hogy nem egy olyan dolog-e ez, mint mikor az eladásra szánt kocsit elviszi az ember az autóstalálkozóra, ott járatja rendesen, hogy a potenciális vevők lássák: minden rendben van a verdával, megy az még úgy mint régen.

Ebben a szezonban egy-egy végig letolt kupameccse a kisebbik és a nagyobbik kupasorozatban, nem kicsit érződött rajta a kihagyás, de Costa nemigen élt meg mellette, az biztos.

Stones volt a másik középső védő, a szokott formát hozta és a jelek szerint olvasta a múltkori posztot, veszélyeztetett fejjel, sajnos nem volt sem elég erősek, sem elég pontosak a próbálkozásai. Fúrja, faragja, formázza Pep. Lassan csak kész lesz.

Fernandinho volt az egyik középső középpályás. Nagy hülyeség volt, hogy felborította Pedrót, de ez van. Sajna ez nem az ő meccse volt.

Meglepetésre Delph volt a másik középső ember. Meglepetésre nem volt rossz. Yayával csak tippelek mi lehet (egy azért mozgékonyabb embert akart középre) Fernandórol meg tudom miért nem ő kezdett (nem verőember kellett most oda).

Messze Fabiannál volt legtöbbet a labda (közel 10%) és neki volt a legtöbb jó passza az egész mezőnyben 97, 94%-os pontosság mellett.

Igazi Pep fogára való vkp-s teljesítmény, ha a támadásépítést is tudta volna segíteni... áh ... Bilibe lóg a kezem. 

chelsea manchester city összefoglaló premier league

Silva nagyon jól csinálta a labdaszerzést a gól előtt, 44 jó passza volt, ebből 6 kulcspassz, azt hiszem ez kiemelkedő. A szünet utáni változtatások kiherélték a játékát, ez az igazság.

Sané volt a bal, de Bruyne a jobb szélen. Nem az ő meccsük volt. Clichy és Navas fel lett tolva az ellenfél térfelének a közepéig, Kevin és Leroy pedig próbálta nyomás alatt tartani a védőket (Sergio is rengeteget lépett vissza megint), de nem ment. A jobb szél nemigen volt kihasználva, sokszor kilátástalan szélmalomharc volt minden támadás.

chelsea manchester city összefoglaló premier league

Agüero és Silva pompásan hozta zavarba Courtois-t, szerencsére jó helyre pattant ki a labda, élmény volt nézni ahogy helyezkedett. Sajna több gól most sem volt benne. Amilyenek hátul a társai, a meccsenkénti egy gól nem elég tőle...

Az utolsó negyed órára jött Sterling de Bruyne, majd a végén Sané helyett Nolito. Semmit nem tudtak csinálni. Változtatásra most sem volt nagy sansz. Iheanacho is eltűnt a ködben, nyoma sem volt a keretben

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Guardiola a karrierje során soha sem tapasztalt mélységekbe ereszkedik le — persze sokan fel sem tudnak emelkedni ilyen 'mélységekbe' —, Conte az első edző, akitől oda-vissza kikapott, de még hat vereséget sem élt meg egyetlen bajnoki szezon alatt.

Remélhetőleg május végén összejön egy újabb randi a Chelseavel, remélem akkor végre felül tud Pep kerekedni Contén.

Az elmúlt egy hónapban hat meccs volt, csak a gyengécske Middlesbrought sikerült legyőzni...Holnap jön a Hull, mondani sem kell: győzni kell.