Ha visszafelé betűzöd azt a szót: labdarúgás, az jön ki: Pep Guardiola.. Ő egy zseni. Ezt még egyszer leírom. Egy zseni.

manchester city guardiola videó háttér

Ezt nem én mondom, ezt Dani Alves írta a Players Tribune hasábjain. De attól még igaza van. Nagyon is.

 

Pep képes volt arra, hogy pontosan elmondja, hogy mi is fog történni a pályán, már azelőtt, mielőtt az tényleg megtörtént volna.

Például 2010-ben, amikor a Real Madrid ellen nyertünk 5:0-ra. Pep azt mondta a csapatnak:

Ma úgy kell játszanotok, mintha tüzes lenne a labda. Ne cipeljétek! Még egy fél másodpercig sem. Ha így csináljátok, nem lesz idejük arra, hogy nyomást helyezzenek ránk. Nyerni fogunk. Könnyedén.

A meccsek előtti beszédei után mindig úgy éreztük magunkat, mintha máris 3:0-ra vezetnénk. Annyira felkészültnek éreztük magunkat, hogy felbátorodtunk, és az volt az érzésünk, mintha máris nyernénk. A legérdekesebb az volt, amikor félidőben nem állt túl jól a meccs és visszamentünk az öltözőbe.

manchester city guardiola videó háttér

Pep ilyenkor leült és dörzsölte a homlokát.

Tudjátok hogyan is szokta ezt, nem? Láttátok már, nem igaz? Olyan mintha masszírozta volna az agyát, hátha így képes előhozni belőle a zsenijét. Pontosan ezt csinálta előttünk az öltözőben.

Aztán, mintegy varázsütésre megtalálta. Bamm! Megvan!

Felállt és elkezdett instrukciókat osztogatni, számokat és embereket rajzolni a táblára.

Ezt fogjuk csinálni, na és ezt meg ezt, így és így! Ezen a módon fogunk gólt szerezni!

Mi pedig kimentünk a pályára, csináltuk amit mondott. Majd így szereztük a gólt.

Őrület volt.

Pep volt az első edző az életemben, aki megmutatta hogyan kell labda nélkül játszani. Nemcsak azt követeli meg, hogy a játékosok változtassanak a játékukon, hanem leül mindenkivel, és statisztikákon, videókon keresztül megmutatja miért szeretné ha változtatnál....

Ezt írja Dani Alves. Ha nem a pénzre megy rá, akkor ma is a játékosa. De ez egy másik történet.

Két hete volt a Chelsea elleni szuper meccs. Még mindig a hatása alatt vagyok, jó, hogy volt egy kis szusszanásnyi idő.

Nem csak én kerültem a hatása alá, hanem Arrigo Sacchi is:

Megnéztem Chelsea-Manchester City-t, és olyan volt, mintha egy másik sportágat néznék. Ez egy rendkívüli meccs volt, az egyik legjobb, amit valaha láttam. Fantasztikus!

Azt is hozzátette, hogy ha fiatalabb lenne, szívesen edzősködne a Premier League-ben.

Egy ilyen meccset látva nem csoda, de ez a meccs csak megkoronázta a hónapot.

Így nézett ki szeptember: sorrendben szépen egymás után ki lett vasalva a Liverpool, a Watford, és a Crystal Palace. A végén a hab a tortán: győzelem a Chelsea otthonában. Tizenhét adott, nulla kapott gól.

Ezek mellett volt még egy-két apróság, 4:0 és 2:0 a Feyenoord és a Doneck ellen, de még a West Brom otthonában is sikerült továbbjutni a ligakupában, 2:1-re, ahogy látszik csak ezen a meccsen kapott gólt a csapat. Vagyis Bravo.

Pazar hónap! Szeptember legszebb góljai:

Nem is lehet kérdés (igen, a MU és Mou is pazar hónapot futott, de nem volt rangadójuk, majd most), hogy Guardiola lett a hónap menedzsere.

Baromira jellemző Pepre, hogy a díjat a teljes stábjával együtt mutatta be. Csapatmunka. Pályán és azon kívül is.

manchester city guardiola videó háttér

Mit hozhat október? Két hazai és egy idegenbeli bajnokit (Stoke, Burnley, West Brom), amelyeken meg lehetne erősíteni a vezető helyet a tabellán. Egy bl meccset (Napoli otthon), ahol gyakorlatilag már most továbbmehet a csapat a tizenhat közé, meg egy ligakupa izé (otthon a Wolves ellen), ahol tovább lehet nyújtani a szenvedéseinket a sorozatban.

Eddig tényleg álomszerű a szezon. Az eddigi összes gól: Minden cuki? Eddig nagyon! Mi jöhet közbe? 

Sérülések. Mendy-t jó esetben tavasszal látjuk, nincs bal bekk a fedélzeten. Delph mindenki őszinte meglepetésére remek helyettesnek bizonyult, de megsérült az angol válogatottnál. Ott van még Danilo is, de ez, hogy nincs ember (aki gyárilag is bal oldali védő) erre a posztra, még visszaüthet.

Agüero is ránk ijesztett, de az ő sérülése is (hasonló mázli volt Ederson esetén) gyorsabban javul a vártnál.

Egy-két sérülés kulcsposztokon azért keresztülhúzhat mindent.

Formahanyatlás. Tavaly ősszel ez megvolt. Most ezt próbálja elkerülni a staff minden áron. Októberben úgy érzem minden sansz megvan rá, hogy ne kapjon léket a csapat.

Egy kis érdekesség, Gary Lineker interjúja Peppel:  

Az eddigi góltermés. Hét meccs, huszonkét gól. No words