manchester city swansea összefoglaló ligakupaKölökcsapat érte el az idei kilencedik meccsen a kilencedik győzelmet a szezonban. Mondhatni kötelező volt a siker, de egy picit mindig nagyképű ezt csak így kijelenteni.

Szóval tovább a mikiegér kupában, de megvoltak az estének a fájdalmas pontjai is.

 

A per. pill. EFL Cup néven futó ligakupa a púp a hátra (a legnagyobb faszaság, hogy ebben a sorozatban még mindig mitre labdát rúgnak), arra a jó a csapatoknak, hogy a keret ritkán szóhoz jutó tagjai is futkározhassanak 'tétmeccsen'. Most sem volt másképp.

manchester city swansea összefoglaló ligakupa

Bravo pihizett, kapuban Willy, padon Gunn. Zabaleta jobb, Clichy bal bekk. Középen Stones és visszatért Vinny. Fernando a szűrő, a középpálya közepe a nagy húzás, az spanyol tiniduó, Aleix García és Angeliño. Jobb szélen Navas, a balon az először kezdő Sané, elől pedig Iheanacho.

Az elején csak a brand new nike mezek voltak szemkápráztatóak. Két Caballero hiba miatt helyzetek ott, Angeliño lövés és van der Hoorn öngólhelyzet itt.

Túl sok jó meccs volt mostanában, ránk fért már egy fosch félidő.

Aztán a második már jobban indult. A Pep éra egyik különleges csemegéje rögtön: a teljesen hátulról induló ellentámadás során Clichy középen indult meg, a szélre kipasszolt labdát Angeliño adta vissza, a lövés attól lett tökéletes, hogy Tayloron megpattant. Szokatlan első gól szerző, na.

manchester city swansea összefoglaló ligakupa

Nagyon tetszenek ez a támadások, sok gyors, pontos rövid passz, viszik el egymás elől a védőket a rengeteg mozgással, pazar.

Az 58. percben Angeliño mehetett pihenni, jött de Bruyne.

Egy óra játék után megint jött egy komoly black-out a védelemben, most Stones vesztette el a fonalat, Caballero ellenben törlesztett. A védelmi bénázássorozatnak Wayne Routledge négykézláb előadott one man showja vetett véget.

A biztos előnyt Aleix García első nagycsapatos (szintén sokakon átmenő) gólja hozta meg.

Az utolsó tíz percre jött első meccsére Kelechi helyére Brahim Díaz, az utolsó percekre pedig García helyett Tosin Adarabioyo. Le kellett volna itt fújni a meccset.

manchester city swansea összefoglaló ligakupa

De nem lett lefújva, ennek nem lett jó vége. Nem a Swans Gylfi Sigurdsson által szerzett góljára (ami egészen rendben volt, meg kell hagyni) gondolok, hanem a menteni igyekvő Kompany újabb sérülésére. Nincs jó szó erre, nem is sejthetjük mit él át a kapitány. Sajnos most egyelőre úgy tűnik: a kapitány egyre távolodik a hajójától.

Szombaton újra itt, a sorsolás szeszélye miatt. Ugyanaz a színpad, ugyanaz a darab, de más lesz a szereposztás. Jobb lesz.

Ezáltal a csapat a hét nagy részét a festői dél-walesi térségben tölti. Edzés, taktikai buzulás, közös idilli étkezések. Á'la Pep.

A sorsolás a következő körre is tartogatott szeszélyeket, alig több mint egy hónap múlva (október 26., 20:45) újra jelenés van az Old Traffordon, nice.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: