manchester city community shield összefoglaló chelseaElrajtolt a 2012/2013-as szezon, mégpedig a lehető legjobban!

Megvan az első idei trófea, de már a meccs kezdő sípszója előtt foglalkoztatta a szurkolókat egy hír: az első komoly igazolás (Rodwell) is megérkezett a keretbe. Mozgalmas volt a vasárnap.

 

A meccs ismét a 3:2 bűvöletében telt mint tavaly, de most a gép jól adott. Mancini élesben is tesztelhette az 5-3-2-őt. Jó kis meccs volt.

Hart egy kisebb sérülés miatt nem játszott, visszatért viszont Kompany. Milner volt a jobbszélső, volt egy kis félsz bennem, az Eb-n nem volt valami fényes a teljesítménye szélsőként, de most nagyon jól ment neki. Elől Tévez és Agüero életveszély, ha rendben vannak mind a ketten, akkor megvan a csatársor. Még úgy is, hogy most Kun nem volt kifejezetten elemében.

Az első félidő inkább a Cityé volt, de életveszély nélkül. Ahogy lenni szokott ilyenkor villan az ellenfél. A három védős rendszer gyengéire mutattak rá Torresék. Kompany a félidő előtt öt perccel rossz helyre fejelte ki a labdát, Ramires indította Fernandót, Kolarov és Pantilimon tehetetlen volt. 0:1.

Ivanoics úgy érezte, elég volt neki, szinte rögtön a középkezdés után páros lábbal rácsúszott válogatott társára, Kolarovra. Piros, emberelőny. Yeee.

A szünetben Mancini variált, behozta az eredetileg a kezdőbe nevezett Clichyt Szavics helyett, és indulhatott a harc a trófeáért.

Az egyenlítés hamar meglett, Milner beadását rosszul vágták ki a londoniak az 53. percben, Yaya összeszedte a labdát, és nagyon pontosan lőtte az egyenlítő gólt, tizenhétről. 1:1.

A gépezet beindult, Agüerótól kapott egy labdát Tévez, végigvezette a tizenhatos vonalán, kivárt, és egy bombát akasztott Cechnek. 2:1!

Alig öt percre rá minden eldőlt, ismét egy gyors, szélen vezetett akció. Kolarov labdájába Nasri gyakorlatilag csak beletette a lábát a kapu előtt. 3:1.

Azért nem volt, vége. A 80. percben Pantilimon bénázott Sturridge lövésénél, a kipattant labdát Bertrand belőtte. 3:2.  A gól után volt egy kis harc a labdáért, a román kapus és agólszerző is lapot kapott.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 49. percben akár Kompany is kaphatott volna pirosat Torres feltartásáért, de szerencsére Angliában ilyenért, mint most, inkább sárga jár.

A Chelsea hasonló formát mutatott mint tavaly, nem voltak rosszak, de ahogy emberhátrányban leálltak, az nagyon furcsa volt. A második félidő elején kaphattak volna jó pár gólt. Hazard egyelőre nem bizonyította, hogy megérte volna csatázni érte. Szerintem lesz gondjuk Drogba pótlásával.

Voltak emlékezetes jelenetek. Milner elfutásai, Tévez, ahogy küzdött Luizzal a labdáért, és a földön fekve sem adta fel. Vagy a végén Agüero ajtó-ablak helyzete a végén. Jó kis meccs volt, parádés idénykezdés!

manchester city community shield összefoglaló chelsea

A Charity Shield az a trófea, amit a legyőzött általában elbagatellizál, nem rak bele az évkönyvbe stb. Persze én sem kerültem padlóra tavaly, és most sem ugráltam a plafonig, de jó így startolni. A játékosoknak lökést adhat a siker, jó volt látni ahogy nagy örömmel pózoltak a pajzzsal, és Kolo Touré sem véletlenül őrjöngött, hogy nem játszott, még az emlékplakettjét is a nézők közé dobta. Ez egy igazi focimeccs volt

Megvan, örülünk, egy újabb trófea a vitrinbe.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: