manchester city norwich premier league összefoglaló

A héten már a második fölényes győzelmét aratta a Manchester City, most idegenben a Norwich City otthonában. Elkapták a fonalat a srácok, újra az őszi meccsek köszönnek vissza, a régi Tévezzel megspékelve.

Megkésett hajrá a bajnokságért?

 

Nos, Tévez visszatért. Két meccs kezdőként a héten, négy gól. Szerencsére az a verzió jött, amire számítottam, hihetetlen fickó! A legnagyobb picsogás rohamai közepette sem látszott a játékán, hogy valami baja lenne. Most sem, mit ha mi sem történt volna, szétszakad a pályán a fickó. Egy manchesteri ismerősöm meglátása szerint, ha nincsenek az ügyei biztosan megnyeri a bajnoki címet a City, míg így...

manchester city norwich premier league összefoglaló

A kezdőcsapatban nagy meglepetés nem volt - így, hogy Tévez újra játékra kész Džeko igencsak távol került a kezdőtől, valaki visszahozhatná neki a monyóját...-, talán csak az, hogy míg a szokásos Richards-Zabaleta rotáció megvolt a jobb szélen, addig a balon most már rendszeresen Clichy kezd és nem Kolarov. Yaya Touré visszatért, igaz egyelőre csak a kispadra, így Pizarro már oda sem fért fel, szerintem éppen a Ryanair jegyfoglalását intézte, hogy egy hónap múlva minél simábban vissza tudjon térni Rómába.

Már az elején belekezdtek a srácok, Silva szöglete után Bradley Johnson szabadított fel az ötösnél, a labdával Anthony Pilkington iramodott meg, ügyesen szlalomozott el a kapuig, de szerencsére annyi esze nem volt, hogy passzoljon, ezen múlt, hogy nem vezettek a kanárik.

Aztán kezdett látszani, hogy a tavalyi beidegződések nem múltak el, Silva és Tévez jól játszottak össze, de David lövéséből nem lett gól. Aztán a meglepő módon Carlos kapott egy sárgát műesésért, pedig Bennett simán rálépett a lábára. Thank You, Mr. Foy!

Nem sok hiányzott egy Norwich gólhoz, egy szöglet után Lescottnak kellett kifejelnie a labdát a gólvonalról. Ez sem Harton múlt, amíg Joey idétlenül birkózott Wilbraham-mel, addig Holt zavartalanul fejelhetett.

Tavaly ilyenkor villant Tévez, amikor elkezdett mocorogni az ellenfél, nem feledte jó szokását, és most is villant! A 18. percben Silvával játszott össze, a visszakapott labdát a tizenhatos sarkától bombázta be. 1:0!

Beindult a gépezet, a zsinór elkapva! Pár percre rá Hart lehúz egy labdát, kiadja Narinak, a félpályánál leadja Téveznek, Carlos összejátszik Agüeronak, vissza Téveznek, Carlitos visszasarkal, Kun lő a tizenhatról: 0:2! A szünetig egy nagyobb Holt helyzet, majd egy Nasri sárga lap volt még ami említésre méltó.

manchester city norwich premier league összefoglaló

A szünetben Norwich kettős csere. Ez egy kicsit megmozgatta a hazaiakat, előbb egy újabb Grant Holt lövés, majd Hart újabb gyámoltalan kifutása után (ismét Wilbraham-mel randizott) az egyik cserember Surman lőtt gólt. 1:2. Visszahozta a kanárikat. Lehetett aggódni, de a csak egy picit. Pöte által a hétvégi NST beharangozóban az angol Paksnak nevezett (van ennél nagyobb sértés egy csapatra nézve?!) hazaiak még húsz percig állták a sarat, de aztán összeroppantak mint egy csomag farzsebben felejtett nógrádi ropi.

Volt egy hárított Agüero, majd Zabaleta lövés, hazai részről egy lövés, de Barry becsúszva szerel, majd lejön talán a (Hart mellett) leggyengébb játékos, Nasri Yaya be és indul a daráló. A 73. percben Yaya lő rá egy labdát, kijön Rudyról, érkezik Tévez átfejeli a labdát a kapuson és két védőn(!), megvan az 1:3.

Két percre rá Agüero csinált hülyét a teljes hazai védelemből, egy fantasztikus szóló végén bebiztosítja a meccset. 1:4.

manchester city norwich premier league összefoglaló

A negyedik után Silvát váltja Adam Johnson. A 80. percben Bennett azt szerette volna, hogy meglegyen az 1:5, mint decemberben, ezért adott egy gólpasszt Téveznek. Mesterhármas, 2011 februárja után újra. Mehetett is a megérdemelt pihenőre Carlos, jött Micah Richards.

A végére is maradt izgalom, előbb Hart mutatta meg egy közeli Holt lövésnél, hogy nem felejtett el védeni, majd Zabaleta szerez labdát a hazai térfél közepén, Agüeronak adja, ő Johnsonnak, aki kapufát lő, majd rá egy percre Kun lövése is az alumíniumon csattan. De a 94-ben összejön a hatodik, Agüero keresztlabdáját Clichy odatálalja Adamnek, és ezt már belövi. 1:6.

A vártnál sokkal simább lett a meccs, nagyon egyben volt a csapat. Csak így tovább Wolverhamptomban!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: