visszatekintés retrócity videó manchester city fa kupa tottenhamPontosan tizenkét éve, 2004. február 4.-én egy ártatlan FA kupa visszajátszás a White Hart Lane-en az egyik legizgalmasabb Manchester City meccsé kerekedett amit valaha láttam.

Pedig a szünetben az eredmény, és a jó Joey Barton miatt majdnem hagytam ez egészet a picsába és mentem ki hógolyózni.

 

Szerencsére nem így tettem. Egy: nem volt hó, kettő: ki a tököm akar huszonéves fejjel szerda este hógolyózni, mikor betáraztam sörrel a meccsre? Nyitottam egy piros drehert (de hiányzik, brühühü) és vártam a csodát. Jött.

2004. január 25. City - Spurs, Anelka hamar vezetést szerez, de Gary Doherty egyenlített. Szóval ez a találkozó 1:1 lett, jöhetett az újrajátszás Londonban.

Így állt fel 12 éve a City: Arason - Szun-Dzsihaj, Dunne, Distin, Tarnat - S. Wright-Phillips, Barton, Bosvelt (Sibierski, 80.), Sinclair (McManaman, 80.) - Fowler, Anelka (Macken, 27.).

visszatekintés retrócity videó manchester city fa kupa tottenham

Anelkát hamar le kellett cserélni, de addigra Ledley King és Robbie Keane góljaival már 2:0 volt oda.

A 43. percben Joey Barton szabálytalansága után megitélt szabadrúgást Christian Ziege vágta be, KIng gólja se volt kicsi, de ez... 3:0 Fákk.

A még nagyobb fákk a szünet előtt jött, Joey Bartont pofázásért kiállították. Remek. Igazából úgy voltam vele: tök mindegy, a hajó elment.

Nem tudom mit mondott a szünetben Kevin Keegan, vagy csak minden mindegy alapon mentek előre? Ki tudja.

visszatekintés retrócity videó manchester city fa kupa tottenham

A szünet után nem sokkal a 3:1, egy trükkös szabadrúgást követően a kapitány, Sylvain Distin fejelt a hálóba. 3:1.

Sokáig semmi, de egy olyan támadás végén lett 3:2, amit azt hittem elbasznak, de nem. Paul Bosvelt megpattanó lövése a kapuba jutott.

A 3:3 egy tipikus Wright-Phillips-es emelés végén lett meg, itt már többet is tettem a szemöldököm felhúzásánál. Már lélekben készültem a hosszabbításra (fejben megszámoltam mennyi sör van még a hűtőben), de Jon Macken nem, egy fejessel tett pontot a továbbjutás kérdésére. 3:4!

Őrület! Én még ilyet nem láttam! És azóta sem volt részem ilyenben. Tíz emberrel így felállni, mégpedig VEP-készülék nélkül!

Továbbjutottunk a csodával határos módon, hogy Valentin nap kiszopjunk, a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó mu-tól az Old Traffordon. Typical City.