Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hazai Kupadöntők - I. Rész

retrócity manchester city angol foci community shield wembley kupadöntő bolton everton portsmouth fa kupa sunderland newcastle arsenal birmingham manchester unitedÚj sorozatunkban egy kis történelmi kirándulást teszünk a Manchester City múltjába hogy hová?! mi a faszt szívtál?! nincs is nekik olyanjuk, lol. Ez a három részes sorozatunk első része. Felelevenítjük a City legnagyobb hazai kupasikereit, rengeteg képpel, és videóval illusztrálva.

0 Tovább

Az a bizonyos aranykorszak

Egy kicsit visszapörgetjük az idő rohanó kerekét és néhány mondatban megemlékezünk a klub valaha volt legszebb időszakáról. Jöjjön egy kötelező töri korrepetálás.

manchester city retrócity mike summerbee colin bell francis lee joe mercer malcolm allison neil young angol foci

0 Tovább

Az Aranycsapat esszenciája a Revie-tervben

manchester city angol foci retrócity don revie bert trautmann wembley ken barnes les mcdowallA legendás magyar Aranycsapat játéka nagy hatással volt a világ labdarúgására. Nem volt ez alól kivétel az angol labdarúgás, azon belül is a Manchester City sem. A magyar csapat egy radikálisan új felállást alkalmazott, ennek pedig a mélységből induló Hidegkuti Nándor volt a kulcsszereplője. Ugyanezt a szerepet az a Don Revie töltötte be a City-ben, aki inkább a Leeds United menedzsereként maradt meg a futballszeretők emlékezetében, holott az 50-es években az egyik legsokoldalúbb játékosnak számított Angliában. Hajtás után röviden arról lehet olvasni, hogy hogyan is vált a Manchester City az 50-es évek közepén kiesőjelöltből, a szigetország egyik meghatározó csapatává.

0 Tovább

Egy klub születése

ardwick afc angol foci retrócity manchester city gorton afc szent márk templom scuttling west gorton2008 szeptembere óta nem egyszer jelentették ki többen, hogy a Manchester City egy történelem nélküli klub, amely csak játékszer egy dúsgazdag arab kezében. Ezt nemcsak különböző blogokon, fórumokon álnév alatt írogató - divatos kifejezéssel élve - trollok gondolták, gondolják így, hanem korábban a különböző médiumokban is bele lehetett futni ezekbe a baromságokba. Minden klubnak megvan a maga történelme, legyen az sikeres, vagy kevésbé sikeres. A City esetében is igaz ez, sőt hatványozottan is, hiszen ebből a szempontból egy hullámvasúthoz hasonlítható a klub, nem hiába van az a kifejezés, hogy typical City. Hajtás után visszamegyünk cirka 150 évet a történelemben, hogy pontos képet kaphassunk kedvenc csapatunk születéséről, hiszen valahogy el kellett kezdődnie ennek a klubnak is a történelme...

0 Tovább

Meztörténet III. - A XXI. század eleje

manchester city meztörténet mez premier league angol fociA huszadik századot elhagyva, lépjünk át az új évezred első évtizedébe.

Ez meztörténeti sorozatunk harmadik része (az előzmények az első: itt, a második pedig: itt lelhető fel), végigkisérjük a mezváltást (és visszaváltást), új stadiont avatunk, elnököt köszöntünk, búcsúztatunk, köszöntünk. Megnézzük milyen gúnyákban válik stabil Premier League résztvevővé a csapat. Azaz épp milyen mezekre ömlött rá az olajpénz.

0 Tovább

That's fuck*ng bullsh*t

manchester city premier league villámposzt angol foci vélemény

Tökéletesen összefoglalta Hart ezt a meccset ezzel a mondattal. Eleve félve vártuk a mérkőzést, hiszen egyrészt idegenben csak szökőévente nyerünk, másrészt pedig ahhoz a WHU-hoz mentünk, aki már több nagycsapatot megviccelt, köztük minket is otthon az Etihadban ugye még az ősszel. Néhány mondat távirati stílusban az újabb facepalm performanszról.

0 Tovább

Körséta az Etihadban

Az Etihad és az Etihad Campus. A City stadionja és vozáskörzete olyan, mint maga a csapat, sokkal komplexebb mint amilyennek elsőre tűník. Tegyünk egy sétát Manchester városának stadionjában és környékén!

manchester city etihad stadion angol foci

0 Tovább

Meztörténet II. - a '90-es évek

manchester city premier league angol foci mez meztörténet retrócityFolytatjuk a sorozatunkat, amely a Manchester City mezeit veszi végig (az első poszt erre található). Az 1980-as évek végén vesszük fel a fonalat. A XX. század vége zaklatottan telik az Eastlandsen (két osztály le, majd föl, címercsere), de mezfronton is változik bőven a helyzet, két új gyártó is feltűnik és két új szponzorral is megismerkedhettünk.

0 Tovább

A grúz király 

Ma a kilencvenes évek közepének Cityjének emblematikus figurájára fokuszálunk. Georgiou, Giorgi, vagy Gio, de ahogy Angliában írták: Georgi Kinkladze lesz a célkeresztben.

manchester city retrócity kinkladze angol foci premier league portré

0 Tovább

Négy csillagos konyak nincs, de mi most mégis palackoztunk ilyet


manchester city crystal palace premier league angol foci összefoglalóSikerült megint egy élvezetes meccset játszani, sikerült újra nagy arányban nyerni. Jó volt végre megint ilyen focit látni.

Hennessey, mint a jó konyak be lett csillagozva, néggyel a palackban mehettek vissza Londonba.

0 Tovább

Szezontól szezonig

manchester city arsenal előszezon community shield liverpool angol foci bajnokcsapatBajnokcsapat!

Eltelt már három hónap, túl vagyunk a vébén, lassan de biztosan felfogjuk: ismét a Premier League trónján a Manchester City!

Három év alatt sikerült mind a négy angliai trófeát begyűjtenünk (a bajnoki címet most másodjára). Abszolút dominancia otthon, egy lépéssel előrébb a Bajnokok Ligájában. Kurva jó volt ez az idény, de már nyakunkon a következő.

Még nem tettünk tisztességen pontot a 2013/2014-re, pedig már fél lábbal benne is vagyunk a 2014/2015-ös ben, így hát jöjjön a gigantikus szezonzáró (és nyitó) megaposzt.

0 Tovább

Champagne Supernova

manchester city angol foci premier league bajnokcsapat qpr

Megvan a bajnoki cím, de hogy?! A sokak által a legjobbnak kikiáltott Premier League idényben végül mégis csak a Manchester City került ki győztesen!

0 Tovább

Átigazolások

Beharangozó

Háttér

Hírek

Meztörténet

Összefoglaló

Portré

Retrócity

Vélemény

Videó

Visszatekintés

Címkefelhő:

manchester city (195),összefoglaló (110),premier league (93),háttér (29),bajnokok ligája (28),portré (27),angol foci (26),retrócity (26),fa kupa (20),átigazolás (18),manchester united (18),derbi (16),videó (13),arsenal (11),ligakupa (10),villámposzt (9),visszatekintés (8),beharangozó (8),wembley (8),chelsea (8),tottenham (7),guardiola (7),west ham (7),mez (7),előszezon (6),community shield (6),liverpool (6),sunderland (6),noel gallagher (6),kupadöntő (6),west brom (6),leicester city (6),pellegrini (5),clean sweep around (5),everton (5),interjú (5),agüero (5),crystal palace (5),meztörténet (5),newcastle (5),swansea (4),southampton (4),liam gallagher (4),burnley (4),huddersfield (4),stoke city (4),vélemény (4),aston villa (4),bournemouth (4),balotelli (3),monaco (3),napoli (3),mancini (3),malcolm allison (3),watford (3),norwich (3),barcelona (3),mike summerbee (3),felkészülés (3),hírek (3),bayern münchen (3),bajnokcsapat (3),nike (2),hull city (2),statisztika (2),borussia mönchengladbach (2),steaua (2),zabaleta (2),wolverhampton (2),tevez (2),celtic (2),notts county (2),visszatekintő (2),bert trautmann (2),stoke (2),dinamo kijev (2),qpr (2),andy morrison (2),middlesbrough (2),sterling (2),psg (2),real madrid (2),maine road (2),stadion (2),carrington (1),gündogan (1),oasis (1),reading (1),ffp (1),financial fair play (1),edzőközpont (1),dopping (1),nolito (1),kolo touré (1),cszka moszkva (1),parma (1),offtopik (1),takitika (1),demichelis (1),dzeko (1),david james (1),santa cruz (1),bridge (1),sorsolás (1),yaya touré (1),brighton (1),etihad stadion (1),farewell (1),zabaleta (1),sahtar doneck (1),girona (1),walker (1),danilo (1),feyenoord (1),ederson (1),stones (1),richards (1),foden (1),ligakupa (1),delph (1),arsenal (1),dortmund (1),zincsenko (1),mooy (1),retrócity (1),bernardo silva (1),gól (1),eric brook (1),fulham (1),mendy (1),middlesborough (1),statisztika (1),otamendi (1),portsmouth (1),birmingham (1),leeds (1),bolton (1),west gorton (1), szent márk templom (1),scuttling (1),wigan (1),blue moon (1),neil young (1),barry (1),de jong (1),joe mercer (1),francis lee (1),villarreal (1),colin bell (1),gorton afc (1),ardwick afc (1),paul dickov (1),mike doyle (1),hart (1),gillingham (1),kinkladze (1),marc-vivien foé (1),kansas (1),etihad (1),umbro (1),gary james (1),manszúr sejk (1),les mcdowall (1),ken barnes (1),denis law (1),don revie (1),rodney marsh (1),banán (1),pozo (1),faupala (1),mihail kavelashvili (1),robinho (1),benjani (1),shaun wright-phillips (1),shay given (1),hargreaves (1),soriano (1),davies (1),andy hinchcliffe (1),patrick roberts (1),wilcox (1),marwood (1),begiristain (1),borrell (1),trevor francis (1),ali benarbia (1),angelino (1),angus gunn (1),utánpótlás (1),manu garcia (1),bony (1),imre varadi (1),shaun goater (1),brandon baker (1),cameron humphreys (1),paulo wanchope (1),nasri (1),nst (1),heinrich (1),porto (1),európa liga (1),címer (1)

Ha támogatnál minket: