manchester city dinamo kijev beharangozó bajnokok ligája visszatekintés chelseaÚjabb kemény meccs, de lehet ennél keményebb?! A két hazai bajnoki vereség után Pellegrini londoni kamikaze akciója sem hozhatott sikert, így teljesen összezavarodva, tanácstalanul várjuk a ma esti ukrajnai bajnokok ligája összecsapást.

 

A Spurs elleni meccsen is a lőcs rossz oldalán álltunk, nem kezdek bírózni, de bosszantó, hogy a Leicester ellen nem fújták be az 'éppen tizit', a Tottenham ellen meg befújták Sterling kezezését. A végén jött londoni gólon már meg sem lepődtem.. Két rangadó, egy pont sincs belőlük. Aú.

Nincs még vész, de valaminek történnie kell. Hat pontra a dobogó csúcsa, hat pontra mögöttünk (a már EL helyet jelentő ötödiken) a mu. Nem tudom mi lesz még itt tényleg.

A zavart csak fokozta a vasárnapi kupameccs. A beharangban jeleztük, hogy lehet számítani néhány fiatal felbukkanására, de erre azért mi sem számítottunk (hogy vinné el az ördög ezt a sok sérülést). A Chelsea oddsai meredeken zuhantak lefelé a kezdőcsapatok kikerülése után, nem véletlen.

Ezt a kezdőt jól vésse mindenki a memóriájába, nem látunk még egyszer ilyet, tuti.

manchester city dinamo kijev beharangozó bajnokok ligája visszatekintés chelsea

Annyi esélyük volt, mint Nemecsekéknek a Pásztorok ellen a múzeumkertben. Teljesen elképedtem, hogy Costa góljára még Fapuma válaszolni tudott, így 1:1 volt a szünetben. Elképesztő!

A második játékrészben viszont jött a papírforma. A mászókát és a mérleghintát jól tartották a gyerekek, de a homokvárat már szétrúgták a londoni felnőttek.

Ami nagyon meglepett, hogy hiába a nagy arányú vereség, a fiatalok hozták a tőlük elvárhatót, sőt. Igazán fosch csak a már a PL-ben is (gólpasszal) bemutatkozó Celina volt, de szorosan a nyomában a rutinos Fernando-Demichelis-Kolarov is ott volt (főleg a harmadik gólnál retteneteset hibázó brazil), bár az igazat megvallva Adarabioyo sem tudta sokszor hol van és hiába volt több bravúrja Caballeronak (a kivédett tizenegyesért, riszpekt!) sem mindig volt a helyzet magaslatán, főleg Hazard gólját varrnám a nyakába.

Nyolc ifjúsági játékos lépett pályára, köztük három manchesteri születésű (Adarabioyo, Barker és Cameron Humphreys)! Sokra nem mentünk vele, persze.

Érdekes kaland volt, gondolom a vezetőség rábólintott és nem Pelle magánszáma volt ez csak.

A meccs jegyzőknyve és az összefoglaló:

Mivel a leadott meccsnek is az volt a filozófiája, hogy prioritást élvez a bl és a ligakupa döntő (meglátjuk, meglátjuk), a hétfő délelőtti edzés után már utazott is csapat Ukrajnába, ők csekkoltak be:

Joe Hart, Willy Caballero, Richard Wright, Angus Gunn

Bacary Sagna, Pablo Zabaleta, Martin Demichelis, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Nicolás Otamendi, Aleksandar Kolarov, Gaël Clichy

manchester city dinamo kijev beharangozó bajnokok ligája visszatekintés chelsea

Yaya Touré, Fernando, Fernandinho, Manu García, Raheem Sterling, David Silva Brandon Barker

Kelechi Iheanacho, Sergio Agüero

Tipikus idei keret, két csatár, négy kapus. Szegény Bony, jól elköszönünk tőle a nyáron, remélem lesz azért még néhány momentuma addig. Mangala és Sagna pedig állítólag rendben lesz estére.

Öt éve, 2011 március 10-én, Európa Liga meccsen járt utoljára a csapat Kijevben. Abban sok öröm nem volt (érdemes végigböngészni az akkori kijevi kezdőcsapatot), Sevcsenko és Huszjev góljaival 2:0 nekik.

manchester city dinamo kijev beharangozó bajnokok ligája visszatekintés chelsea

Az akkori csapatból nálunk ott lesz a keretben Hart, Yaya, Kompany, Zabaleta, Kolarov és Silva. Náluk Sovkovszkij (a 41 éves kapus 1993 óta áll a kijeviek szolgálatában!!), Danilo Silva, Hacserigyi, (a gólt szerző) Huszjev és Jarmolenko maradt meg hímondónak.

Mancini akkor kb. úgy volt vele, idegenben nem rossz egy egy gólos vereség, szuper lenne az x, a lényeg majd eldől Manchesterben. Nem így lett persze...

Emlékezetes sztori, hogy Balotelli allergiás tüneteket produkált az ukrán hidegben (egyesek szerint fű allergiája volt, de az egy igazi wtf kategória lenne egy focistának), ma szerencsére hasonló az idő, mint nálunk a tegnapi melegebb idő után estére alig pár fokos hőmérsékletet jósolnak, kis esővel, azaz igazi mancunian wheather vár a srácokra.

manchester city dinamo kijev beharangozó bajnokok ligája visszatekintés chelsea

A Kijev a Chelseavel, a Portoval és a Tel-Avivval volt egy csoportban, a londoniak mögött és a portugálok előtt (az izraeliek nem szereztek pontot) slisszoltak a 16 közé, köszönhetően, hogy idegenben verték a Portot (otthon 2:2) és pontot csentek a Chelseatől is (otthon 0:0).

Az edzőjük a remek ex-csatár, Rebrov, aki lassan két éve vezeti a csapatot.

kezdés: 20:45, tv: sport 1

manchester city dinamo kijev beharangozó bajnokok ligája visszatekintés chelsea