premier league manchester city angol foci chelsea beharangozó

Szűkös határidőn belül kiderül, hogy mit tartogat számunkra ez a szezon, az FA Kupa küzdelmeit illetően pedig erre már valószínűleg estére választ is kapunk.

 

Itt az ideje kimászni abból a grízből, amibe a Leicester és a Spurs utáni orbitálisan ciki zakók után léptünk. Nyakig benne vagyunk, szó se róla. A Premier League legdrágább és legmélyebb keretével rendelkezve gyakorlatilag felért egy tökön szúrással az utóbbi két haza bajnoki. Nem is az eredmény, sokkal inkább a mutatott játék ért fel 1-1 tragikomikummal a két outsider ellen. Habár még van hátra 12 forduló a bajnokságból, továbbá még érdekeltek vagyunk a másik három kupasorozatban is, nagyon rövid alatt be lesz árazva ez a szezon.

Talán nem túlzok azzal a kijelentéssel, ha azt mondom, hogy a legcsekélyebb jelentőséggel bíró kupasorozatra, a ligakupa megnyerésére van a legnagyobb esély idén. A bajnokságban folyamatosan lábon lőjük magunkat és ott olyan erőteljes változásokra lenne szükség (ha egyáltalán pályázunk az aranyéremre), amire figyelembe véve az elmúlt néhány hét produktumát, szinte alig van reális esély. Ma az FA Kupában valószínűleg egy erősen tartalékos csapatot fog pályára küldeni a Stamford Bridge-en Pellegrini a szerdai meccs közelségének és a sérülések fényében, így könnyen lehet, hogy az Emirates Kupa feláldozásra kerül a Bajnokok Ligája díszes oltárán.

Ha már BL: a rázós kijevi trip után illene azért továbblépni az ukránokon, nem úgy, mint ugye néhány éve az Európa Ligában… Hála az áldásos sorsolásnak, ennek a párharcnak végre mi lehetünk az esélyesei, azonban azzal ugye mindenki tisztában van, hogy a BL megnyerésétől igencsak messze vagyunk. Marad tehát a jövő heti ligakupa-döntő, amely Pellegrini leáldozó csillagának talán utolsó csillogása lehet a Pep-korszak előtt.

premier league manchester city angol foci chelsea beharangozó

Rátérve kicsit a mai meccsre, a statisztika sem igazán kedvez nekünk. A legutolsó 17 Stamford Bridge-en lejátszott meccsből mindössze egyet tudtunk megnyerni. Talán mindenki emlékszik arra, amikor elmaradt Wayne Bridge és Terry kézfogója, miután kiderült, hogy a két hátvéd hivatalosan is lyuksógorai lettek egymásnak. Na ezt a csörtét leszámítva, nem sok keresnivalónk volt a londoni gyinamónál az utóbbi években.

A hétfői, Leicester elleni ifi-meccsen nem nevezték a Celina, Manu és Alex Garcia illetve Bryan négyest, így könnyen elképzelhető, hogy valamelyik ifjú titánunk (plusz még talán Barker, Angelino is) ma a pályán találja magát. Mivel Hiddink is sérülésproblémákkal küzd, az a faramuci helyzet állt elő a két olajos csapatnál, hogy a méregdrágán vásárolt zsoldosok helyett ma reális esély van arra, hogy néhány utánpótláskorú játékos is bizonyíthat ország-világ előtt a semleges és a La Ligán szocializálódott sporttévés nézők általános elképedésére.

Aki nem akar vesződni a streamekkel, annak sajnos csak az AMC csatornán sugárzandó közvetítést tudjuk ajánlani, az ország legbugyutább kommentátorának tálalásában…