fa kupa west ham manchester city összefoglalóA címben feltett kérdésre a válaszunk most az lehet, hogy: igen. Minden jel arra mutat, hogy Pep csak akar valamit nyerni a szezonban — olyan idény még nem volt, mióta edzősködik, hogy ne tehetett volna be valamit a vitrinbe —.

A West Ham nem fejtett ki ellenállást, így a vártnál könnyebb meccsen sikerült a legjobb harminckettő közé kerülni a kupában.

 

A csapatot látva sem volt kétség, hogy a ligakupánál nagyobb erők lesznek megmozgatva múlt péntek este. Nem voltak fiatalok a kezdőben — Iheanacho sem —, kvázi a legerősebb csapat lendült neki a sorozatnak, csak Bravo helyett védett Willy — a cinikusok szerint így csak erősebb lett a kezdő... —.

Bilic nem találja a tavaly elvesztett jó formát, Payet — aki most csere volt — is kijelentette, hogy távozna... Az új és nagyobb — az angol fociban szokatlan távoli lelátós, ex-olimpiai, most London stadion néven futó létesítmény — aréna sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

0:0-nál szépen adogatták a labdát, 0:1-nél volt nagy ziccerük is, de olyan ütemben jött a második és a harmadik gól — a negyedik sem váratott sokára mondjuk —, hogy utána gyakorlatilag feltett kézzel várták a meccs végét.

Régi lövésem, ami szerintem baromi jó dolog: a csapatok végre nem a bajnoki meccsen használt szerelésükben rohangáltak a srácok kupameccsen.

Caballero kezdett tehát a kapuban és bármennyire is bántó ez, de sokkal magabiztosabbnak tűnik hátul, mint Bravo. Amikor védeni kellett, védett. Amikor takarítani kellett, takarított. Amikor el kellett ütni a labdát, elütötte, amikor a szerencse kellett — Feghouli ajtó-ablak ziccerénél —, szerencséje volt.

Sagna volt a jobb védő. A legemlékezetesebb momentuma az volt, hogy 'gólpasszt' adott Nordtveitnek. Semmi extra, semmi csillogás, tette a dolgát.

Otamendi az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja idén, most is jó volt. Nem is tudom mi lenne a védelemmel nélküle, tényleg.

Nicoláshoz most sikerült felnőnie Stonesnak. A legfontosabb: megszerezte első gólját City mezben, de a védő és a passzjátéka is (117 pontos átadás!). Most vasárnap visszatér az előző állomáshelyére, ha most nem indul meg a formája felfelé, egy darabig nem is fog akkor.

fa kupa west ham manchester city összefoglaló

Clichy a szokásos sallangmentes játékot hozta, ha nem lett volna Bacary gólpassza jobbnak is láttuk volna Gaël összteljesítményét a túl félen játszó kollégánál. Kolarov most pihent, az a furcsa, hogy per. pill. egyik a pályán lévő szélső hátvédnek sem ajánlottak még új szerződést.

Zabaleta most a szokásostól eltérően a középpálya közepén kezdett (persze sokszor húzott jobb felé), nem ez a posztja, tudjuk, de megoldotta. Őt borították a tizenegyes előtt. Megoldotta, de azért ne kelljen túl sokszor ezen a poszton látnunk.

Yaya tökéletes meccset hozott. Megint. Szokás szerint belőtte a büntetőt (nem hibázott még, soha), rengeteg labda futott át rajta (91 jó passz). A gólpasszát meg nem így tervezte, de így lett a jó. Az utolsó közel negyed órát a pályán sem töltötte, még mindig hihetetlen, hogy mekkorát fordult vele a világ: újra a csapat motorja lett.

Delph jött be a helyére a 78. percben, sokat nem csinált, de örültünk, hogy Fabian augusztus után újra a pályán láttuk.

Sterling Sagna passzáról lemaradt, de talán jobb is, mert Nordtveit tökéletesen fejezte be az akciót. De hamar kárpótolta magát, két percre rá gólpasszt adott Merlinnek, Kun gólja

Silva gólja megmutatta milyen volt az egész meccs. Megvárta amíg Adrián leül, elegáns, pöpec játékot láthattunk Davidtól.

fa kupa west ham manchester city összefoglaló

Nolito váltotta az 58. percben, a legnagyobb erénye, hogy a 84. percben Stones fejére varázsolta a labdát.

de Bruyne igazán nem érezheti szerencsésnek mostanság, gól nem jött, gólpasszt sem sikerült adnia. Nem tudom miért dugult be, de jó lenne, ha elengedné magát újra.

A 68. percben Aleix García váltotta, a fiatal spanyol kölcsönadása — egyelőre — várat magára, a nem túl bőséges középső középpályás variációi miatt állítólag Pep húzta be a féket. Egyes híradások Raktic érkezéséről szóltak, meglátjuk mi lesz a vége.

Jó formában van újra Agüero, a meccs elején az a háttal a kapunak, félfordulatból leadott lövése zseniális volt, Yaya lövésébe meg úgy tette bele a lábát, azt is csak kevesen tudják így.

Először egy kicsit lehetett tartani, hogy nem valami könnyű a sorsolás, de aztán a West Ham könnyebb meccs volt, mintha a Port Vale érkezett volna az Etihadba — csak arra volt ez jó, hogy nem egy érdektelen sokadik ligás csapattal játszottunk az Eastlandsen, hogy láthattuk a meccset —. A folytatásban a Crystal PalaceBolton páros továbbjutója következik a hónap végén, ismét idegenben.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Most vasárnap az Everton lesz ellenfél. Nem lesz egyszerű menet a Goodisonban, hiába javult a régi mumus ellen a mérleg mostanában.

Pozitívum, hogy a hosszú időre kidőlt Gündoganon kívül mindenki végzet — kisebb-nagyobb intenzitású — edzésmunkát a keretben (és megjött Gabriel Jesus is!). Ilkay mellett a nagy van még nagy hiány a középpályán: még három meccses eltiltása van Fernandinhonak.

Idő volt(van) a felkészülésre végre — nyolc teljes szabad nap a két meccs között —, az átigazolási fronton is viszonylag nyugodt a helyzet — George Glendon távozott végleg, a volt City legenda, Uwe Rösler által vezetett harmadik ligás Fleetwood Town —.

A feltételek adottak, vissza lehet térni a nyerő vagányra.

Azért, hogy ne csak jó történjen, az FA büntetést lengetett be a csapat ellen (jobb esetben pénz, a legrosszabb esetben pontlevonás), mert a vezetőség nem tájékoztatta megfelelően a dopping ellenes bizottságot a játékosok hollétéről (nem működnek a beépített gps nyomkövetők?!) és a edzések pontos helyéről (wtf?!)...