manchester city bajnokok ligája dinamo kijev összefoglalóHősies meccs volt a szerdai a bajnokok ligájában, hősies tőlünk, hogy összekaparták magukat a srácok a padlóról a három mocsadékul sikerült meccs után, és végre megvan (jóvan, most végre nem a Barca jött szembe) az első győzelem a bl kieséses szakaszában!

Hősies teljesítményt nyújtottak az ukránok is (december elején játszottak utoljára tétmeccset!), bár esélyük nem maradt, voltak pillanatok, mikor keményen szorongattak. Nem rossz csapat a Dinamo.

Megvan a továbbjutás. Ez fix. Egyelőre több nem kell.

 

Ilyen is rég volt már. A meccs idején vadul ráztam a seggem az A38-on David Bowie számokat élveztem, így fingom sem volt miképp is alakul az ukrajnai kirándulás, ki is zártam a külvilágot és teljes meglepetésként ért a csütörtök reggel hétkor startoló ismétlés minden pillanata.

Pellegrini félig megnyugodhat, a Chelsea elleni leadott meccsnek félig megvan az értelme, sima volt a győzelem Kijevben. A másik fele a tésztának a Wembley-ben fő ki vasárnap. Kloppnak nagy kedve van beleköpni a készülő finomságba, Pellének van mit tanulnia az őszi hazai rettenetes zakóból.

A londoni dinamó elleni kezdőből csak Fernando (nem meglepő, az sem, hogy megint ő volt a csapat legrosszabbja, hiába hozott 100%-os passzmutatót) maradt a kijevi dinamó ellen.

A gól hamar esett szerencsére, Agüerot nagyon magára hagyták, hiba. Sergio egészen elképesztő 15. bl gólja volt, amikor kezdett a sorozatban. A gólig meccsben volt a Kijev, de utána a City-é volt a félidő.

Silva góljának külön örülök, a Sterling-Agüero összjáték és Raheem passza csodálatos volt.

manchester city bajnokok ligája dinamo kijev összefoglaló

Rebrov a szünetben bepörgette a csapatát, nyomtak is rendesen Bujalszkij góljánál Otamendi peches volt nagyon, csak az a baj, hogy túl sok a pech a védőink számláján ebben a szezonban.

Ha egy kicsit jobb csapat a Kijev, vagy meccsben vannak mostanság, lett volna baj.

Pellegrininek itt kellett volna cserélni, de nem volt kit. Ez a szezon egyik nagy bibije, nincs alternatíva. Kloppnak sincs nehéz dolga, pontosan tudja mire számíthat, Pellének nem lesz nagy taktikai ütőkártyája, ez biztos. Csak a Sterling-Silva-Yaya-Agüero négyes kreativitásban lehet bízni, na meg remélni, hogy végre egy kicsit masszívabbá válik a védőfal (bár Pellegrini szerint Fernandinho, Mangala, Navas és Bony is rendes edzésmunkát végez már, meglássuk).

manchester city bajnokok ligája dinamo kijev összefoglaló

Yaya aztán a végén megoldott mindent (az elrontott fejese után) hatalmas gólt akasztott. Lehet várni a Bayernt a 8 között.

Sárga és piros lap nélkül pörgött le a tényleg sportszerű meccs. Yaya a mezőny fölé nőtt. Gól, gólpassz, 98%-os passzpontosság, ötből négy sikeres csel, és lehetne még sorolni. Nem életük meccse volt, de végre egy kicsit mutatott a csapat.

We can be heroes, remélem nem  just for one day.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: