manchester city manchester united derbi ligakupa összefoglalóMár sikeresen hat meccsre nyújtotta a gárda a nyeretlenségi szériát, most a városi rivális rúgta ki a mikiegér kupából a csapatot.

Újabb kudarc, de ez most nem fáj annyira, teljesen más szemmel tudtam nézni ezt a meccset. Látva a két kezdőcsapatot, meglepett volna ha továbbjutnak a srácok.

 

Érdekes volt végignézni a csapaton. Latin vonal, négy spanyol, két argentin és egy brazil a kezdőben, nem semmi.

Caballero a kapuban, Bravo pihizett, ráfért. "Igazi" jobb hátvéd híján Maffeo volt a jobb oldali bekk, nem is volt rossz. Megállta a helyét, sokak szerint ő volt a meccs embere. Tény, van potenciál a srácban, remélem a lassan kikopó Sagna-Zabaleta páros egyikét pótolni tudja.

Középen Stones pihizett, ráfért. Kompany kezdett végre, hát nemigen találja a formáját, a szünetben Kolarov váltotta, Aleks jóval több szegletét játszotta be a pályának, mint Vinny.

manchester city manchester united derbi ligakupa összefoglaló

Otamendi nagyon érzi ebben a szezonban (is) középen, kevésbé múlt rajta a bukás.

Clichy, sokkal előrébb merészkedett, mint az ellenoldalon Maffeo, bőven a mu térfelén töltött el több időt.

A középpálya közepén a másik fiatal, Aleix García szerepelt. Rá sem lehetett panasz, messze nála volt a legtöbbet a labda az egész mezőnyben, rengeteget passzolt (nyolcvanötöt, egész pontosan), úr volt a kezdőkör környékén, de nem tovább, a támadásépítésből nemigen vette ki a részét.

Fernando sem arról híres, hogy mozgásba hozzon egy csapatot. Silvát és de Bruynet remekül tudja támogatni, de őket pótolni? Képtelen.

manchester city manchester united derbi ligakupa összefoglaló

A széleken Nolito és Navas játszott, Jesus jobban, Nolito kevésbé sikeresen, de még nála is rosszabbak voltak az előre tolt fiatalok, Sané és Iheanacho. Amennyire jól összelapátolták az egyenlítést a Soton ellen, annyira nem ment. Leroy nem érezte a hamis kilences szerepét, gyakorlatilag a pálya minden szegletében ott volt, de nem ért semmit a játéka, Kelechi meg erőlködött, de nemigen kapott labdát a tizenhatoson belül, magának meg nem tudott helyzetet kidolgozni.

Kolarovon kívül Sterling és Agüero állt be. Mintha be sem jöttek volna.

Minden meccsen jön egy benyelt gól, de mostanság akadozik a támadószekció. Guardiolának ki kell valamit találnia, mert oké, ez a B csapat volt, de kapura tartó lövés nélkül lehozni egy meccset, egy derbit, nagyon gyenge.

Pörög a számláló, de meddig?

manchester city manchester united derbi ligakupa összefoglaló

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

A következő megálló a Hawthorns és a West Brom holnap 16:00-kor. Most lövésem sincs mi lesz.