manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbachNyolcból nyolc. Ez Guardiola és a City eddig a szezonban. Ez klubrekord. Egy edző sem startolt még így. Két hazai meccs volt terítéken a múlt héten, nagyon simán, gyakorlatilag tökéletes focit bemutatva (összességében) 8:0-val lett hozva a BL és a PL meccs is. A játék is kezd összeállni.

Élmény őket nézni.

 

Kedden lett volna a meccs a Borussia Mönchengladbach ellen, de az égiek közbeszóltak, szerdán lett. Nagy vihar, a kelleténél több víz, szerencsére szerdán lehetett újra próbálkozni, sikerrel.

A legnagyobb változás a kezdőben, hogy Silva megsérült, így Gündogan először kezdhetett.

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

Jó is, hogy a német hadra fogható, mert Merlin mellett sem Fernando, sem pedig Delph nem bevethető.

A felállás annyiban változott, hogy Ilkay szinte teljesen fellépett de Bruyne mellett, Agüero is többször lépett vissza, a szélen Sterling volt sokszor az első ember, Navas is beljebb játszott a szokásosnál, így valami egészen elképesztően nyomasztó fölény alakult ki a támadó harmadunk közepén.

Nem is bírt vele a 'gladbach. Agüero annyi gólt lőhetett volna, mint amennyit akar. Az első közelről, Kolarov remek középre adása után, a második büntetőből, a harmadiknál meg úgy ment el Sterling kiugratása után Sommer mellett, mint az edzésen a bóják között (előtte nem sokkal Raheem is hasonlóan lépett ki, de ő kötényt akart, nem lett gól).

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

Ezek mellett majdnem gólpassz Gündogannak, egy büntető gyanús szitu, ezek mellett belefért még két hatalmas ziccer. Ahogy Guardiola mondta: 'nincs mit tanítanom neki'.

Gündogan nagyon jól játszott, a ziccer kimaradt, de kiharcolt tizenegyes, remek passzok. Meggyőző.

3:0 után jöttek a cserék, szinte zsinórban. Sterling ←→ Sané, Gündogan ←→ Clichy, Agüero ←→ Iheanacho.

Sergio már a szünetben is úgy jött le, mint aki rögtön megy a műtőbe, a csere után kapott is egy csomag jeget a lábára. Ráfér a pihenés. Kelechi megint méltó helyettese lett. Sané a jobb oldalra került, nem álltak be 3:0-nál.

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

Az utolsó gól lógott a levegőben, de amit Sané leművelt az uccsó passz előtt, omg, Iheanacho meg góllövésre született. Jó képességek, remek szakemberek, önbizalom, mintha nem is egy 19 éves kölök lenne még.

A 'gladbach azért a hétvégén a bundásban bizonyította: nem kutyaütők, inkább ők ütötték szét a Werdert 4:1-re. A Barca 7:0 mosta le a Celticet, eddig három fa mínusz így.

a meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

A hétvégén a Bournemouth látogatott az Eastlandsre. A Wilsheret a soraiban tudó (Jack még a nem túl nagy erőket mozgósító gárdából is lefelé lógott ki) csapat egy masszív falat próbált felhúzni, a négy védő — gyakorlatilag a cserék érkeztéig — egybefüggő masszát alkotott a középpályásokkal. Mourinhonak szánt fricska is ez inkább, de szerinte a 'mouth ellen volt ebben a szezonban a legnehezebb dolgunk. Lehet, de meg lett oldva.

Nem lehet elmenni a nézőszámok mellett. Oké, az eredeti meccs kedden, nem szerdán lett volna, a klub is megerősítette: több ezren nem mentek ki azok közül, akiknek jegye volt keddre, de akkor is furcsa. Alig 30.000 ezren a BL-ben, teltház a PL-ben. A himnusz most is kifütyülve, igazán nagy csapat érkezésén kívül nem mozgatja meg a hétközi meccs az átlag mancunian népséget, ez a tendencia.

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

Nincs benne a BL a bérlet árában, hétköznap, azaz másnap meló, megasztán' ki a tök az a Borussia Mönchengladbach, a Dortmund b csapata? A Bournemouth? Na, az csapat! Lehet is rögtön menni a pubba a lefújás után estig. End of story. A vezetőségnek ki kell valamit találni, Pep is fájlalta a dolgot. A világon top 10-ben a bajnoki átlagnézőszámot tekintve (Manszúr előtt csak a top 20 volt meg valóban, de keress utána az all time angol klub-nézőrekordnak, bátran, megvárom. megvan? nice.), BL-ben Emptyhad, e van, valamivel etetni kell a trollokat is.

De nem volt mit fájlalni szombaton, gyakorlatilag telt ház és a buldózer tarolt tovább.

Kolarov most középen játszott, elképesztő idén a csóka, csak ezt tudom mondani. Bal szél, közép, fogászat, tökmindegy. Megy előre, csinálja a tutit, nem sokat hibázik, Pep bébi a javából.

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

Otamendi (mecsoda becsúszásokat produkált a 10. és a 31. percben!) és Stones egymást váltotta, felesbe pihentek. Aleks helyén Clichy kezdett, Sagna pedig Zabaleta helyett. Elől Kelechi startolt, Sterling a jobb szélen, Nolito a balon. Gündogan megint középen, a nagy hír: Kompany a padon.

A tisztesség kedvéért rögvest egy de Bruyne helyzettel startolt a meccs, megadta az alaphangot. Amit a gólja tovább izzított, sunyi kis lapos, lábak alatti móka volt.

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

A második gól előtti támadástól mindenki szeme bekönnyezik — csak azoké nem, akik nyomorult ManCity haterek —, Iheanacho tényleg gólhelyzetben született.

Aztán Kelechi visszaadta a kölcsönt (a 39. percben volt már egy fasza kombináció sorozat közöttük), ezek a támadásvezetések.. Anyám.

A héten meglett a nyolcadik is, más nem is szállíthatta volna, mint Gündogan.

Tökéletesre csiszolt támadások, halálos pontos passzok, nincs esélye az ellenfélnek. Nézzétek újra ezt a gólt is, és újra, és újra, és újra és újra, meg újra. Addig, míg azt nem hiszitek, hogy hétközi focin nektek is összejön egy ilyen a haverokkal. Nem fog.

Ilkay valami egészen elképesztően nagy spíler, jó nézni ahogy játszik. Helyére jött Sané, akit jó lesz végre kezdőként is látni.

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

Sterling és de Bruyne mondhatni tökéletes meccset játszott, baromi ritka az ilyen, hogy két egymás mellett játszó játékos így tolja. A hivatalos motm Kevin lett, nálam Raheem, főleg, hogy KDB végig sem tolta a meccset, az uccsó 15 percre a fiatal Aleix García váltotta.

Sterling labdaszerzése, szólja, kapufája a 63. percben... Lassan becsukom a szám.

manchester city bournemouth összefoglaló premier league bajnokok ligája borussia mönchengladbach

Bravo is magára talált, most már felszabadultabban passzolgatott, mint az Old Traffordon, a 'gladbach ellen egy nagy védése volt, a 'mouth ellen sem több (szerdán egyszer Zabaleta hozta majdnem nehéz helyzetbe), Wilson kapufájánál meg jött a mázli, az egyetlen focira emlékeztető valami a Bournemouthtól (na jó, a vége felé volt még egy egész jó Arter lövés). De az a tötymörgés amit a két támadójuk produkált a kipattanó labdával, na az epikus.

Két clean sheet, szokja, hogy itt van, szokjuk, hogy itt van.

Hogy minden meccsen legyen valami, most Nolito kakaskodása volt totálisan felesleges. Nem ez volt a legfényesebb produkció tőle, még rá is tette a koronát. Kár.

A csapat ellen játszani olyan kellemetlen, mint valami nemi betegséggel mászkálni műszálas alsóban a napon 30 celsius felett. Az első vereség óhatatlanul el fog jönni (előbb, mint szeretnénk, ez tuti), de addig is szépen pakolgatja a pontokat a gárda. Kettő a fór a második, négy a harmadik, öt a negyedik-hatodik és hat a mu előtt.

Peppet egy rettenetesen banális kérdéssel meg is sorozták a meccs után, a reakció priceless.

Megemelem a kalapom. Lelkesen prüszköltem én is anno a tiki-takás Barcára a savat, de ez a csávó tényleg nagyon érti a dolgát.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: