manchester city bournemouth psg bajnokok ligája premier leagueVan élet Manchesteren kívül, de még milyen! Lesz még élet idén tavasszal Manchesterben? Az szombaton (bajnoki a West Bromwich Albion ellen) és kedden (a Paris elleni bajnokok ligája visszavágó) kiderül.

Addig egy kicsit visszakacsintunk az elmúlt két idegenbeli mérkőzésre.

 

Jól jött ki a csapat egy válogatott meccsek miatti szünetből, el sem hiszem! Az Aston Villa legépelése után lecsavarodott a helyes útról a csapat, kellett egy kis szusz a jelek szerint. Úgy hírlik a szünetet kihasználva Sorianoék nem egy játékossal külön is elbeszélgettek a kedélyek megnyugtatása végett.

Hart helyett még Caballero kezdett, Yayanak kúrálni kell még a sérülését (a hétvégére rendben lesz, Kompany még oda (talán a PSG ellen, de a Chelsea ellen biztosan visszatér), Sterlingnek meg még egy hónap van vissza a rehabilitációból.

Viszont a kezdőben helyet kapott de Bruyne, akin már az első pillanattól kezdve látszott: minden rendben van vele, nagyon akart, ment is neki.

Szombat három órás meccs, nem tv-s, gyengébb sztrím, de jó meccs. Végre.

A védősor a Zabaleta, Mangala, Otamendi, Clichy volt. Demi a padon kapott helyett, aki ennek is kurvára örülhet. Volt olyan hülye, hogy pl meccsekre fogadott, és ki is derült persze. Az, hogy nem rúgták ki páros lábbal az csak annak köszönhető, hogy City meccsek nem voltak a szelvényeken. Az fa ettől függetlenül meg fogja büntetni, lassan tényleg jön a könnyes time to say goodbye.

Középen a két Fernando a jobbos Navas, balos Silva középen Kevin, előtte Sergio.

manchester city bournemouth psg bajnokok ligája premier league

A meccs jól indult, esélyese sem volt a hazaiknak. Fétisem a rögzített szituk után gólok, tavaly ilyen alig volt, cserébe jött más sok szar, de Fernando emelése pazar volt. 0:1. Több, mint egy év után talált be újra a brazil.

A 12. percben jött a meccs gólja. Labdaszerzés a tizenhatos előtt, Agüero, Silva, de Bruyne. A labda le sem esett. Kevin visszatért. 0:2.

A 19. percben el is dőlt minden Agüero fejesével. 0:3.

Ezzel Sergio egy öngólra van már csak attól, hogy elmondhassa: minden Premier League csapat kapujába betalált. Ráadásul nemrégiben kiszivárgott az Atleticotól való leigazolásnak hivatalos papírjai, a csapat történetének egyik legnagyszerűbb igazolása alig került többe, mint harminc millió font. Bagatell.

A 25. percben Fernandinho tesztelte a felső lécet, hogy aztán a szünetig egy Caballero védésnek tapsolhassunk a szünetig, egy rosszul eltalált lövés után.

A második félidőben Pellegrini lehozta a de Bruyne-t (érthető), a legnagyobb helyzete így is neki volt a rendes játékidőben, jött a bal szélre Kolarov (jól is érezte magát ott), Silva mehetett be középre, akit nem sokkal később a szintén felgyógyult Nasri váltotta.

Az utolsó tíz percre Iheanacho jött be Agüero helyett (ez is érthető). Hogy emlékezzünk valamire még a meccsből, arról Kolarov tett egy Kolarovos góllal, Nasri meg adott egy szabályos gólpasszt, kézzel. 0:4

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

manchester city bournemouth psg bajnokok ligája premier leagueSzerdán jöhetett a nagy bl kaland folytatása. A PSG-t sokan előre nekik adták a továbbjutást. Oké, ezzel várjunk még. Nem sok meccsét láttam a párizsiaknak ebben a szezonban, azt tudom, hogy a Fradi módjára behúztál a ligue 1-t, oda-vissza verték a Chelsea-t (ebben a szezonban ki nem verte meg a londoniakat?!). Baromi erős csapat, rendben, a támadósoruk gyilkos, főleg Ibra baromi kellemetlen ellenfél (kurvára remélem nem lesz mu játékos), de annyit tudtam, bármi is lesz, vért fognak pisálni a City ellen.

Joey visszatért, ha már így esett ő volt a csk. Nem kérdés, megérdemli.

Luiz szupergyorsan besárgult, ez jól jött ez jövő keddre, mivel így nem fog játszani.

A hetedik percben Mangala volt fasz, esetlenül próbálta szerelni hátulról (Kiss László oktatta az ilyen típusú emberfogásra?!) Matuidit, a jó szerb spori szerint semmi sem volt.

Sebaj, öt perc múlva jött az a tizenegyes. Sagna nem is tudom mi a faszt akart.. Elpattant tőle a labda, a lábát meg beakasztotta David Luiznak. Remek.

Joey-n viszont látszott a fején, hogy készül valamire. Most nem fogja megszopatni Zlatan, meg is lett.

Lampard, Ronaldinho és Messi után egy újabb büntetőspecialista skalpja van meg neki (nem mellékesen ebben a bl szezonban már Raffael tizijét is kiszedte).

Pár percre rá egy közeli Ibra fejest is lekapott. Piszkosul felspannolhatta, hogy Pep Ter Stegent le akarja igazolni a nyáron, a német igazából nem is cáfolta ezt a héten a Barca meccse után.

manchester city bournemouth psg bajnokok ligája premier league

A 20. percben Navas kanyarított egy szép kiflit a tizenhatoson belülre, kár, hogy nem Džeko érkezett, hanem Silva.

A 24. percben Otamendi hagyta el a labdát a másik térfélen, a helyén Zlatan lépett meg, szerencsére kaput sem talált. Nicolás ezt azzal próbálta kompenzálni, hogy Trapp kapuja előtt egyszerre két párizsit is ledarált.

A labda leginkább a hazaiknál volt (összességében bőven 60% fölött), jóval (úgy 390-el) több passzuk volt (a City-nek ez most nem ment, a legtöbb pontos passzpár az volt, hogy Sagna felküldte Navsnak a lasztit oszt' jónapot), de nem tudtak mit kezdeni a fölényükkel, a középpályán rengeteg labdát szórtak el, a City viszont ezekkel próbált operálni, a kevés jó passz nagy része legalább a támadó harmadban esett, kedden egy picit rá kell erre is menni, több jó labdával megtalálni Agüerot.

Ennek a taktikának(?)(igazából sok egyéni hiba miatt nem tudtam rájönni, Pellegrinitől tudatos taktikai lépés volt, vagy csak így hozta a meccsszitu) lett meg az eredménye a 38. percben.

Fernando jól szerzett labdát, Fernandinho megindult, a védelmük azt sem tudta mit kéne csinálni, főleg Luiz. A kapott labdát de Bruyne vágta be. 0:1.

A gól után a kamera a City volt saját nevelésű játékosát, Michael Brown-t mutatta (a lent linkelt videón 7:23-tól), hatalmas csóka! 39 éves, még mindig tolja a Port Vale-ben (így ünnepelte a születésnapját januárban). Manchesterben 111 meccset játszott 1995 és 1999 között, a 1997-1998-as szeszonban (a másodosztályból való kieséskor...) a szurkolók őt választották a csapat játékosának.

Három percre rá 1:1... Erre senki sem számított. A meccs rendezője sem, Hart sem, Mangala sem. Csak Ibra. Rettenet, ilyet nemigen láttam még, megyei meccsen sem. Nem is értem, Hart kiadja Fernandonak, mutatja merre adja tovább, a brazil képtelen lekezelni, jön Ibra, Joey csak less az ötös sarkánál. 1:1. Sas kabaré szint.

A szünet előtt Matuidi élete legrosszabb beadását produkálta, taccsra lőtt, nem az üresen érkező Cavani elé tálalt.

manchester city bournemouth psg bajnokok ligája premier league

A második félidő méginkább a a hazaiaké volt. Alig jutottunk el a kapujukig. Az 59.-ben jött a második góljuk. di Maria szöglete után Cavani fejelt, Ibrahimovic és Mangala táncoltak Hart előtt (mi az istent csinált Eliaquim?!), Joey mivel fogni nem tudta oldalra passzolta, ahol jött Rabiot. 2:1. Fernandinho az aznap este nagyon népszerű balfasz szerepében tetszelgett, Adrien az ő ember volt, de elaludt, mire eszmélt, már bent is volt a labda a kapuban.

Persze előjött a szokásos média bullshit, hiszen 2008-ban Rabiot a City akadémiáján töltött egy kis időt, felvetődött a 'mi lett volna ha'. Semmi. A 13 éves francia kölökben nem látták meg még a spirituszt, ment szépen haza.

Zlatannal tényleg nehéz mit kezdeni, a 62. percben a felső lécre pöttyentett egyet.

Szerencsére a 72. percben folytatódott a Benny Hill show (egy újabb labdaszerzés után), Sagna nem túl acélos beadásába hirtelen nem is tudom volt-e olyan védő, aki ne ért volna bele, jött Fernandinho (persze, hogy a lövése megpattant Thiago Silvan). 2:2.

Kevinnek még sok a jóból, így jöhetett egy újabb visszatérő: Delph (aki sokat nem pakolt hozzá az összképhez).

Nagy fos, hogy Nasri nincs a keretben, persze, logikus húzás volt volt Iheanachora cserélni, de most meg ugye nincs Sterling. Kelechi azért ilyenekre is képes (love).

A végéig még volt egy-egy kisebb lehetőség itt és ott is (jött még Bony és Kolarov a végén időt húzni, Silva és Kun ment le), asszem örülhetünk a 2:2-nek.

Nálam Fernando mellett Sagna volt nagyon halvány, de Silvától is többet vártam, majd kedden. Fernandinho penge volt, de a második góljuknál legalább próbált volna valamit csinálni, így a pib mom díjat megosztva de Bruyne-vel és Harttal kapja. Gratulálunk!

A visszavágón oda kell pakolni magukat a srácoknak, oké, hogy Pastore és Verratti után biztosan nem lesz David Luiz és Matuidi sem a keretükben, de így sem valószínű, hogy megint gyenge napjuk legyen, mint tudjuk a City ellenben simán képes az ilyesmire.

 A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

manchester city bournemouth psg bajnokok ligája premier league

Holnap este jön a West Brom. Silva biztos pihenni fog, Yaya talán lesz már. A Birmingham melletti csapat az előző két meccsén egy pontot szerzett a kiesés elől menekülő Norwich és Sunderland ellen, per pill a 11. helyen állnak.

Nyerni kell, jövő héten a PSG után a Chelsea nem lesz életbiztosítás.

kezdés: 18:30 tv: digi