arsenal  manchester city előszezon összefoglalóNem sikerült a főpróba, fasza lesz az előadás?

Nyugi, van még pár tucat ilyen közhely a tarsolyban, lesz mit eldurrantani a szezon közben is. Most rápillantunk a legutóbbi megaposzt óta történtekre és az Arsenal elleni vasárnapi Svédországban lezavart barátságos meccsre. Lassan kezdődik az idei móka!

 

Vasárnap ismét egy hakni, ismét fölöslegesen megtett kilométerek volt soron. Göteborg, Ullevi. Nem sikerült a szervezőknek megötleni a 43.000 férőhelyes stadiont... Szoktuk egy kicsit az idegenbeli mezt, nem lesz ez annyira rossz, mégsem.

A St. Johnstone elleni titkos, 3:0-ra megnyert meccsről szivárogtak infók, az egyik az, hogy Pep a három védős plusz két szűrős rendszert tesztelte, ahol Fernandinho volt az egyik védő.

Vasárnapra tisztult a kép, kiderült, hogy a három védős szisztéma igaz, annyi különbséggel, hogy nem a portugál, hanem a brazil Fernando lépett vissza egy sornyit (és kapott rögtön a meccs elején sárgát).

arsenal  manchester city előszezon összefoglaló

Willy állt a kapuban (a pletykák szerint Pep továbbra sem növeszt új hajat Joeyt látva) ezért is érdekes a már emlegetett argentin kapus, Gerónimo Rulli aki nem érkezett meg Manchesterbe, hanem a Real Sociedad játékosa lett, végleg. Az első hírek arról szóltak, hogy csak kölcsönben megy, az újak viszont arról szólnak, hogy a City-től megvették kb. hat millió fontért. Hogy most nyáron, vagy már ki tudja mikor meg lett véve a játékjoga a Maldonadoól, azt nem tudni. Érdekes bizniszek ezek.

Így, hogy jön még egy kapus, nincs kizárva. Messze nincs.

De vissza az Arsenal elleni meccshez (hogy rögtön el is kanyarodjunk ismét onnan). A már említett Fernando mellett Zabaleta és Kolarov kezdett. Az ő nevük elsőként merült fel, mint esetleges távozók, de az élet (Pep?) másképp akarta, Pablo külön kiemelte, hogy a boss megkérte, hogy mindenképpen maradjon. Aleks meg maradt, mert nem jött helyette jobb.

arsenal  manchester city előszezon összefoglaló

Szóval, ez a három védős rendszer (három védős? Clichy gyakorlatilag sokkal többet volt Kolarov mellett, mint Nolito mögött és Fernandinho is visszalépett nem egyszer, Delph pedig volt a kapocs a csapat két fele között) nemigen működött. Hibák voltak rendesen, az Arsenal többet jött (átjáróház fíling), mint mi mentünk. Amikor Aleks Oxlade-Chamberlain-be lőtte a labdát, már csak hab volt a tortán.

Mégis úgy jött, ki, hogy Agüero szerezte meg a vezetést. Sterling tökéletes beadása, Agüero két ember között simán levette a labdát, elrakta Cech mellett. 1:0.

A szünetben jött Hart Willy helyett. Kis túlzással, amit Caballero megfogott, azt Joey beengedte.

A gúnár gólokat Iwobi kezdte el szállítani, a védősor nem tudott mit csinálni. 1:1. Ahogy Hart is csak nézte ahogy Sanchez a felső lécre küldi a labdát.

arsenal  manchester city előszezon összefoglaló

Aztán megindult a le-fel mászkálás, mindkét csapatban. Az Arsenalt zavarta ez kevésbé, egy nagy Navas helyzetig futotta a második góljukig, Walcott könnyed emelése nagyon rendben volt. 2:1.

A vége előtt az addig sem működő, de a szétcseréléssel tovább gyengített védelem totálisan szétesett, Akpomnak nem volt nehéz dolga. 3:1.

Ahogy lenni szokott, az Arsenal visszavett, a City elkezdett focizni, Navas badását Kelechi szépen fejelte be. 3:2. Ha kicsit később nem Navas áll a kapuval szemben, meglehetett volna a 3:3 is, de nem lett.

Gabriel sajnálatos sérülése a végén piszkosul nem hiányzott senkinek.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Nincs még kész a csapat, a tétmeccsek már itt vannak. Szombaton jön a Sunderland az Eastlandsre, kedden a Steaua az ellenfél a BL csoportkörért Bukarestben, aztán irány Stoke-on-Trent (20.-a 13:30), jön a visszavágóra a román csapat (26.-a 20:45) , majd a West Ham is tiszteletét az Etihadban (28.-án 17:00). Ennyi az augusztus. Minimum a hét bajnoki pont és a sima BL-be kerülés.

A leginkább bajos pont a védelem. A három védős felállástól én fázom egyelőre. Otamendi nem játszott az Arsenal ellen, sőt még Denayer sem, pedig ő legalább a kispadon ült Svédországban.

arsenal  manchester city előszezon összefoglaló

Tegnap reggel az uefa honlapja sok mindent elárult. A legfontosabb: John Stones a City játékosa. Nem volt nagy meglepi, a csapat már hétfőn benevezte (lesz poszt róla is valamikor).

A másik amit a nevezési lista tett biztossá: Gündogan és Kompany nem épül fel szeptemberig (ráadásul Sané is a combhajlító izmával bajlódik)..

A harmadik: Nasri, Mangala és Bony mehet. Nem nehezítik a dolgukat azzal, ha egy BL szereplő csapat vinné őket, hogy pályára lépnek a sorozatban. Samirnál Róma és Milánó a lehetséges végállomás.

Yaya viszont marad, és boldogít minket a szerződése végéig.