Baromi érdekes meccsel zárta a felkészülésnek ezt a szakaszát (a nyilvános/hakni edzőmeccsekre gondolok).

felkészülés west ham manchester city összefoglaló

Érdekes, mert a helyszín különleges volt. Izland, a reykjavíki Laugardalsvöllur stadion. Érdekes, mert régi kedves ismerősökkel kezdődött a West Ham kezdője. Érdekes, mert megint láthattuk a csapat taktikai átalakulását. 

 

Izland. Furcsa egy világ. Nincs McDonald's, ellenben előszeretettel kajálnak rohasztott halakat, nincs meleg (12 fok volt a meccs idejében, ami nyári hőségnek számít arra, nálunk akkor volt a 40+, baromira irigyeltem a kabátban), de cserébe sokat esik az eső.

Eszetlen drága a cigi és a pia, de cserébe az alig több, mint 100.000 aktív korú férfiból összeszednek egy olyan válogatottat, amelyik hazaküldi az angol válogatottat a Eb-ről.

Furcsa zenészek, gleccserek, gejzírek és zuzmók, jó levegő, most kaptak egy kis jó focit is.

Szóval a West Ham volt az ellenfél, bántóan ismerős nevekkel induló kezdőcsapattal.

Ahogy Zsolt írta a mostanság a blog fórumaként üzemelő facebook csoportban:

Hart, Zabaleta, Fonte? Biztos valami ifi. Ogbonna? Biztos valami ifi. Noble-nél dolgoztam fel hogy ez nem a City kezdője tele gyerekekkel.

felkészülés west ham manchester city összefoglaló

A City kezdője hátul az előszezonban megszokott képet mutatta Ederson (Bravo csak a héten kezdte meg a munkát) a kapuban, előtte a Stones, Kompany, Otamendi sor.

A jobb oldali szárnyvédő Danilo lett (Mendy még egy-két hétig oda), a másik oldalon pedig Sané szerepelt. Érdekes gondolat. Pep készül arra az opcióra, ha mégsem lesz (vagy csak később) második bal bekk.

Érdekes volt, mivel nem ez a szerepe alapvetően, de a gyorsasága, képessége (nem hülye a focihoz, na). Az 59. percben (a nagy cserehullámban érkező) Zincsenko szerepe is hasonló volt.

Az mondjuk tény, hogy nem volt formában az ellenfél (és akkor még finom voltam), a City sem, de a West Ham játékosain valami olyan fásultság volt, mintha úszva érkeztek volna meg Londonból.

felkészülés west ham manchester city összefoglaló

Az első gól is a felfutó szélsőnek köszönhető, egy elrontott passzt szerzett meg a felfelé mozgó Danilo, adta tovább KDB-nek, aki passzolt a gyakorlatilag tök üresen érkező Jesus elé. Sima ügy.

A 35. percben volt Sanénak egy nagy lehetősége, egy szép labdajáratás után Jesus passzolt Leroy elé, aki becselezte magát a tizenhatosra (jól otthagyta Pablót), de beadni kellett volna, nem lőni.

A második gólban viszont főszereplő volt Sané, olyan volt ez a gól, amilyet szerintem sokat fogunk látni a szezonban. Otamendi adta ki a labdát a bal szélre, Leroy egyből adta Silvának, aki meg Agüero elé tálalt, aki beküldte Hart kapujába. Tanár-diák, edzés, szuper meló. Igazi foci.

Középen Yaya, de Bruyne és Silva. Touré inkább a területek lezárására figyelt, Kevin és Merlin pedig egymást váltva (talán inkább David húzódott bal felé) mozgott a labda felé/nyitotta a területeket.

Előttük az Agüero/Jesus kettős játszott (megint) együtt és csakúgy mint a zárófordulókban, most sem lehetett panasz rájuk. Működőképes gondolat őket egyszerre a pályán tartani. Alig egy óra után jöhetett a sorcsere.

... és bemutatkozott végre Bernardo Silva! Baromi kíváncsi vagyok rá.

Az Államokba elvitt Nasri nem kapott szerepet (nem lenne jó, ha sérülne eladás előtt az áru), de hasonlóan várja a sorsát Delph és Bony. A közelmúltban 'csak' Fernando (Galata) és Iheanacho lett elpasszolva (Leicester).

Managala a jelek szerint más tészta, ő újfent lehetőséget kapott.

Jött Foden is. Megint miket művelt?! Embertelenül ügyes a srác. Bekerült a hivatalos Premier League Fantasy csapatban a City keretébe. Ő lesz az egyik nevezett angol?

Na és persze beállt Sterling is, aki jelentős fejvakarásokra készteti Pepet. Vele vagy nélküle? Most is gólt lőtt — hámég' jó —, szépen tette el Joey mellett.

Aztán jött még egy adag csere.

Roberts jövője kérdéses. Úgy tűnik, még nem értett meg Pep szerint az első csapat keretére, több csapat is kölcsönvenné a hírek szerint.

Ezzel a meccsel szépen lepörgött az előszezon. De nincs még vége a barátságos meccseknek. A szombati első bajnoki után (18:30, magyar idő szerint, Brighton & Hove Albion ellen az Amex stadionban) kedden (magyar idő szerint 18:00-kor) a Girona FC-hez látogat a csapat, ahol ha minden jól megy, Mendy és Gündogan is kaphat pár percet.

felkészülés west ham manchester city összefoglaló

A kis katalán egyesület fennállása során először került a spanyol élvonalba, a kvázi-fiókcsapat keretébe most Pablo Maffeo,  Aleix García, Marlos Moreno és Douglas Luiz van kölcsönadva.

Az izlandi meccs után húzott haza a csapat, egy jó hangulatú nyílt edzés várt rájuk, a héten meg készülnek a diadalmas szezonra.

felkészülés west ham manchester city összefoglaló