háttér manchester city előszezonDögmeleg (nem csak itthon, hanem Manchesterben is), de az élet nem áll meg, sőt, most kezdődik el csak igazán!

A hét elején a keret nagy része visszatért a vízpartról és megkezdődött a felkészülés a 2015/2016-os szezonra. Nem csak az edzések kezdődtek meg, hanem a csapat egy része el is indult a közel egy napos repülőútra, Ausztráliába, ahol egy rangos ellenfelekkel teletűzdelt nemzetközi tornán vesznek részt a srácok.

 

Alig egy hónap és már igazi meccsek jönnek, de végre eljött az uborkaszezon érdekfeszítőbb része.

Szóval az első meccsek: 18-án a Melbourne City, 21-én a Roma és 24-én a Real Madrid lesz az ellenfél. Ma csak egy csonka keret indult meg a hosszú útra, név szerint ők:

Kapusok:

Caballero, Wright

Védők:

Kompany, Clichy, Denayer, Maffeo, Plummer

Középpályások:

Yaya Touré, Nasri, Fernando, Navas, Zuculini, Horsfield, Evans, Glendon, Fofana, Barker, Garcia

Csatárok:

Celina, Iheanacho, Pozo, Ünal

háttér manchester city előszezon

A jövő héten csatlakozók listája: Kapus: Hart Védők: Kolarov, Sagna, Mangala Középpályások: Silva, Lopes Csatárok: Džeko,  Jovetics, Bony 

A Copa America-n szereplők (Agüero, Zabaleta, Demichelis, Fernandinho) még süttethetik a hasukat.

A felkészülést (egyelőre azt mondom: hál' istennek) Pellegrinivel kezdődött meg. Nagy fogás még nincs, de Sterling érkezésére lehet nagyobb összegeket pakolni, főleg mivel eddig nagyrészt saját nevelésű (Boyata - Celtic, Rekik - Marseille, Guidetti - ?, Richards - Villa) és angol játékosok (Lampard - NYCFC, Sinclair - Villa, Milner - Liverpool) távoztak. Milner és Rekik fáj igazán, Micah miatt csalódott vagyok. Egy szó mint száz, kell brit játékos (ezért is marad még Wright) ezért is lesz kifizetve a kamionnyi pengő a pudlinak.

Mellettük persze becsorgott vagy 30 milla a Negredo párosért, nincs uefa szankció idén az ffp áthágásáért, lehet tapsolni elfelé a zsét (eddig ugyebár a török szuperfiú, Enes Ünal jött csak).

A következő hetekben az lesz érdekes még, hogy melyik olasz csapatra sikerül rásózni a Džeko-Jovetics kettőst, és hogy elherdáljuk-e (Rekik után) újabb tehetséges kölköt az utánpótlásból (Lopest esetleg Denayert).