manchester city premier league aston villa összefoglalóA három vereség (ebből kettő hazai pályán…) után nagyon ránk fért egy kis siker. Ez gyakorlatilag borítékolható. Messze a legrosszabb Premier League csapat érkezett az Eastlandsre, nem is mehettek haza máshogy, csak üres kézzel. Végre újra egy sima bajnoki!

 

Nem kérdés, a Villa követi a másik birminghami csapatot a City-t a második vonalba, így a második legnagyobb angol város Premier League csapat nélkül marad (érdekes, az öt legnépesebb város közül csak Londonnak lesz első osztályú csapata, mondjuk, cserében öt is van a fővárosban, hál’ istennek egy sem jut fel valószínűleg a Championshipben szereplő további négy közül). Szomorú.

Az még szomorúbb, hogy 29 forduló alatt 16 pontot vakartak össze, és persze ebből a tizenhatból egyet tőlünk kaptak..

Pellegrini taktikai repertoárja elég szűkössé vált így a mandátuma végére. Kétféle kezdőcsapat van, az alap a 4-2-3-1, vagy a gyengébb ellenfél ellen a 4-4-2. Ha meccs közben baj van, akkor dobálja fel a támadókat, mondjuk ez volt, hogy bejött. Most gyengébb ellenfél érkezett az Etihadba, a 4-4-2 volt a soros.

manchester city premier league aston villa összefoglaló

Pár héttel ezelőtt a ’tarcsi’ is felszecskázta a Villát (ami még cinkebb, a saját B csapata is egy laza hármast gurított a ’nagy’ csapatnak nemrégiben), de Pelle most biztosra ment, csak Sterling pihent, így a Bony-Agüero ékpár kezdte a meccset.

Rémi Garde egy masszív falat húzott Guzan kapuja elé, papíron három védővel állt fel, de az elvileg szélső Cissokho és Hutton is hátra szorult, Gueyenek is akadt védő feladata, így Jordan Veretoutra és Westwoodra jutott az a hálátlan feladat, hogy labdákkal tömje Ayewet és Agbonlahort. Esélyük sem volt így. Ayewnek volt egy lövése az első félidőben, azt Hart védte, a csereként beállt Gestede kisérletét Kompany hárította. Ennyire telt tőlük.

Három volt játékosunk volt a keretükben. Richards és Lescott itt is alapember (megható, hogy Micah a kapitány, azért remélem a Stoke elviszi a nyáron), Sinclair még itt is padozik…

Már a tizedik másodpercben közel volt a gólhoz, de Guzan kitenyerete a közeli lövést. A támadóink pontatlanságának köszönhetően (vagy mondjuk így: eddig tarthatott ki Garde védőfala) a második félidőben indult csak be a gólgyár.

manchester city premier league aston villa összefoglaló

Az újrakezdés után nem kellett sokat várni, Agüero egymaga lekötött három szerencsétlent, a labdát kapó Silvára hárman léptek, így senki nem jutott Touréra. Köszönte. Yaya visszatért, ott folytatta, ahol abbahagyta (most viszont Fernando tűnt el).

Tizenkét perc múlva már 3:0 volt. Agüero kétszer, az elsőnél jókor volt jó helyen, a második igazi mestermunka volt. A Kun-Silva összjáték, na és Sergio befejezése. Pazar.

A gól után Bony off, Sterling in.

Bony.. Nem ment neki, most sem, bár próbálkozott rendesen. Talán a 14. percben és pár perccel később volt igazán nagy sansza, hogy betaláljon, de nem. Gólpassza sem jött össze, a szép védelem belőtt labdáját Richards (once a blue..) lőtte Agüerora, így még egy asszisztot sem húzhattunk be a neve mellé.

Rahemm nem sokat szarozott. Rögtön próbálkozott, de négy perc múlva már 4:0 volt ide. Sterling góljánál sem számított a számbeli fölény, hiába volt újfent kilenc sárga mezes játékos a tizenhatosukon belül, Raheem közelről a hálóba passzolt.

Hogy az utolsó húsz percre visszaálljon a klasszik 4-4-2 Iheanacho jött Silva helyére. Merlin hatalmas volt, ezért is fáj Kiddo21 kolléga szíve oly nagyon, mert egyre hangosabbak azok a pletykák, hogy a nyáron aki akarja, viheti a kis spanyolt…

manchester city premier league aston villa összefoglaló

Kelechi is belevetette magát a sűrűbe, hamar összehozott egy tizenegyest, de hogy ne legyen most se minden perfekt, Agüero a kapufára lőtte.

Az utolsó tíz percre Yayát García váltotta, így a fiatal spanyolnak megvan az első Premier League meccse.

Az a Manu García, aki nem kapott ligakupa aranyérmet a Wembley-ben, mert Pellegrini csak három meccsre nevezte és ezeken is összesen 22 percet töltött pályán a ligakupában (bár gólt azért lőtt a Palace ellen). Silva (aki a legtöbbet segíti ifjú honfitársát) így neki ajándékozta a sajátját (Merlin amúgy adakozós kedvében volt, a mezét Noel Gallagher kapta meg). Riszpekt!

Újabb Hart clean sheet (ez volt neki a 115. a Premier League-ben). A pletykák szerint az ő helye sem biztos (na e miatt az szám sír), Pepnek a hírek szerint sweeper keeperre fáj a kis foga (like Neuer), meglássuk.

Mindenesetre hétfőn randevúzott is egymással Guardioa és Txiki Begiristain Amszterdamban, természetesen a nyári nagy adok-veszek volt a téma (a hírek szerint az Ajax 19 éves box-box középpályása Riechedly Bazoer puhítása miatt volt Hollandia a meeting helyszíne, Pep el akarja happolni Wenger elől).

Gündogan lehet az első érkező, de úgy hírlik Iniesta is fontolóra vette, hogy csatlakozik volt mesteréhez.

manchester city premier league aston villa összefoglaló

Szombaton kora délután a Premier League legszarabb formában lévő csapatához (Norwich City) látogatunk, kell megint az a nyamvadt három pont! Az észak-londoni derbi (nem nagy meglepetésre) döntetlennel zárult, így bár a West Ham a nyomunkban egy ponttal lemaradva, csak öt pontra a második hely, egy meccsel kevesebb játszva. Az aranyról én továbbra sem ejtek szót, de minden esély megvan egy szép éremre. A vetélytársak eddig előzékenyen megvártak, akármekkorát is taknyoltunk, nagyon rendesek, de nem számíthatunk a szezon végéig az ő előzékenységükre, valamit csinálnunk is kéne ám!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: