manchester city véleménySok szakember úgy véli, hogy a Manchester Citynek van az egyik legmasszívabb középpályája az angol pontvadászatban. A megállapítás bátran megállja a helyét, hiszen egy de Jong - Vieira - Barry - Yaya Touré - Milner belső tengelyt az angol menedzserek többsége örömmel látna a csapatában.

Az előbb említett játékosokról viszont minden elmondható, csak az nem, hogy kreativitásukkal tökéletes támadógépezetté tudnák tenni a City csatársorát...

 

Aki ebben a szezonban nyomon követte/követi a ManCity meccseit, észrevehette, hogy nem egy meccsen előfordult már, hogy a támadó harmadban elég sokszor a tanácstalanság volt az Úr a kékek előre játékában (néhány kivétel persze akad, lásd Sunderland).

Az eredetileg szélsőnek vett kis spanyol, David Silva kivételével nincsen olyan játékos a jelenlegi keretben aki tudná meglepő húzásokkal szervezni, színezni a City - amúgy néha elég unalmas - támadásait.

manchester city vélemény

Mancini mester több alkalommal is kipróbálta ezen a poszton az ugyancsak tavaly nyáron vett Yaya Touré-t, aki ugyan néha jó húzás volt (főleg a kis csapatok ellen), de a legtöbbször csak ártott, mint sem használt volna a csapatnak. Maradt tehát egyedül a spanyol, aki ha esetleg nem játszik, olyan lesz a csapat mint egy kéz nélküli jégkorong játékos: megy előre, ütközik, de képtelen gólt ütni...

Erre a hiányzó láncszemre, nem csak a poszt írója, hanem már a manchester-i sajtó is felfigyelt hál' Istennek. Az angol sajtó persze több nevet is bedobott a köztudatba (Kaká, Sneijder, Nasri, Wilshere stb.) csak, hogy tudjanak min csámcsogni a pletykára éhes drukkerek.

A legnagyobb igazolás véleményem szerint mégis Javier Pastore leigazolása lenne. Fiatal, rendkívül sokoldalú és gólérzékeny is egyben. David Silvával együtt évekre megoldanák a City irányító gondjait. Megszerzése ugyanakkor nem lenne egy könnyű ujjgyakorlat, hiszen Európa élcsapatai sorban állnak érte.

A pénzen nem fog múlni semmi, ez szinte biztos. Az viszont nagyon is számítana, hogy a csapat melyik nemzetközi kupában indulna. Egy Barcelona, vagy egy ManUnited BL tagsága sokkal nagyobb értékkel érhet, mint egy ManCity újabb (sicc!) EL szereplése.

Bár ne siessünk annyira előre, hiszen mindez majd úgyis csak a nyári uborkaszezonban lesz aktuális.  Addig is érjük be a jelenlegi "tolltartóval", amelyből hiányzik még egy színes ceruza.

manchester city vélemény